BRICS – Memorandum Kerjasama Teknologi BlockChain

127

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Kabinet Kesatuan India telah meluluskan Memorandum Persefahaman (MoU) mengenai penyelidikan kolaboratif teknologi blockchain (DLT),

Kabinet Kesatuan adalah badan pembuat keputusan tertinggi di India yang terdiri daripada menteri kabinet dan dipimpin oleh perdana menteri, Narendra Modi.

MoU, yang merupakan inisiatif kerjasama di bawah Mekanisme Kerjasama Antara Bank BRICS, bertujuan untuk memupuk pemahaman yang lebih baik tentang DLT dan menentukan bidang di mana teknologi dapat digunakan untuk meningkatkan kecekapan operasi.

Penyelidikan ini akan dijalankan secara bersama oleh Export-Import Bank of India (Bank Exim) dan bank dari negara anggota BRICS yang lain; Banco Nacional de Desenvolvimento Economico e Social (BNDES, Brazil), Bank Pembangunan China (CDB), Bank Negara untuk Pembangunan dan Hal Ehwal Ekonomi Luar Negeri (Vnesheconombank, Rusia), dan Bank Pembangunan Afrika Selatan (DBSA).

MoU itu pada mulanya dicadangkan pada Sidang Kemuncak BRICS Antarabangsa ke-10 yang diadakan di Johannesburg pada bulan Julai, yang menjadi tumpuan utamanya adalah kerjasama dalam pembangunan ekonomi “Dalam menghadapi revolusi perindustrian keempat.”

Bank kemudian bersetuju untuk bersama-sama mempelajari DLT ” daripada pembangunan ekonomi digital. “Mikhail Poluboyarinov, Timbalan Pengerusi Pertama dan Ahli Lembaga di Vnesheconombank, berkata tentang MoU:

“Perjanjian semasa membolehkan bank pembangunan negara-negara BRICS mempelajari aplikasi teknologi inovatif dalam kewangan infrastruktur dan pengoptimuman produk bank.”

Bulan itu, negeri Telangana, India juga menandatangani MoU dengan syarikat-syarikat blockchain untuk akhirnya melaksanakan teknologi dalam aplikasi negara untuk menyelaraskan perkhidmatan kerajaan. Langkah itu dilaporkan bertujuan untuk membawa lebih banyak ketelusan dan kecekapan kepada perkhidmatan awam yang disediakan oleh kerajaan.

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!