Browser FireFox Quantum Punyai Ciri Anti-Cryptojacking

179

Firefox Quantum, versi terbaru pelayar internet sumber terbuka Firefox, mempunyai privasi baru yang melindungi pengguna terhadap cryptojacking, menurut catatan blog oleh Mozilla pada 21 Mei.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Mozilla sebelum ini memberi amaran kepada blog post rasmi bahawa laman web boleh menggunakan skrip yang melancarkan pelombong crypto pada mesin pengguna tanpa mereka sedar – amalan itu yang dikenali sebagai cryptojacking.

Untuk memerangi amalan eksploitatif ini, Mozilla bekerjasama dengan syarikat privasi Disconnect untuk membuat penyekat pelombongan crypto untuk penyemak imbas mereka. Pengguna kini boleh menukar ciri opt-in, yang menghalang cryptojackers daripada mengambil kesempatan daripada kuasa pengkomputeran.

Mozilla pada mulanya mengumumkan bahawa ia akan menyekat cryptojacking dalam siaran pelayar baru pada bulan Ogos 2018. Seperti yang dilaporkan, Firefox menampilkan perlindungan cryptojacking dalam versi Firefox Nightly 68 dan Beta 67 pada April ini, sebelum pelancaran Quantum.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!