BSV Naik Mendadak Selepas Khabar Angin di Twitter

220

Dikhabarkan “whale” menaikkan harga Bitcoin SV (BSV) Rabu dengan menerbitkan sebuah berita palsu yang mengatakan bahawa BSV bakal jadi seperti bitcoin.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Menyamar sebagai laman berita China Coinbull, siasatan palsu mendakwa bahawa Craig Wright telah memindahkan bitcoin (BTC) dari dompet yang disebut Satoshi untuk membuktikan identitinya.

Keputusan? Rangsangan A $ 60 dalam harga bitcoin SV dalam masa kurang daripada 10 jam.

Wright, yang mencipta BSV pada November 2018, telah bertahan selama bertahun-tahun  menyatakan bahawa dia adalah Satoshi Nakamoto, arkitek pseudonymous bitcoin, tetapi tuntutannya terus dipenuhi dengan keraguan yang meluas.

Jika dia benar-benar Satoshi, ramai pengkritik berkata, maka Wright harus mengawal kunci peribadi untuk dompet yang dilombong bitcoin pertama – dan dengan itu hanya perlu memindahkan beberapa coin itu untuk menyelesaikan perkara itu.

Khabar Angin di Twitter mengatakan ;

Craig Wraight memindahkan 50k BTC dari dompet BTC terbesar kepada wallet Binance, yang mengesahkan beliau adalah Satoshi sebenar. Oleh itu, CZ akan mendaftar semula BSV dan membuat permintaan maaf rasmi di Twitter.

Penipuan ini adalah perkara biasa – dan menguntungkan.

“Caranya mudah dan sentiasa digunakan oleh banyak penipuan – semua media crypto Cina mengedarkan berita palsu melalui gambar seperti di atas di WeChat dan bukannya pautan berita. Jadi sesiapa sahaja boleh menggunakan templete tema yang sama dan satu lagi photoshop,.

BSV mencecah $ 193.07 tujuh hari tinggi pada khabar angin dan meratakan kira-kira $ 180 pada penulisan ini.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!