BSV Saingan Kepada Visa, Mastercard & BTC

8

Laporan tahunan dari Bitcoin SV, The Bitcoin Association, mendakwa BSV kini menyaingi VISA untuk transaksi sesaat, dan menawarkan pelombong BSV “pulangan yang lebih baik” daripada BTC.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Persatuan Bitcoin, yang mempromosikan Bitcoin SV, mengatakan bahawa rangkaian BSV kini menyaingi pemproses kad kredit VISA dari segi transaksi sesaat. Ia juga mendakwa pemproses transaksi BSV (pelombong) menerima “pulangan yang lebih baik” daripada pada BTC.

Dalam laporan tahunan pertamanya, Persatuan Bitcoin (BA) mengatakan bahawa rangkaian ujian penskalaan Bitcoin SV telah “secara konsisten mengekalkan 1.300 transaksi sesaat untuk jangka masa yang lama, selain menangani beban puncak sebanyak 6,400 transaksi sesaat”

“Untuk menempatkan kapasiti transaksi dalam perspektif, jaringan VISA, yang telah lama dianggap sebagai standard emas untuk pemproses pembayaran, menangani rata-rata 1,700 transaksi sesaat.”

Dikatakan rangkaian ujian telah memproses blok berukuran hampir 2GB, berisi 7.877 juta transaksi.

Bitcoin SV dan Bitcoin Cash muncul dari perbahasan penskalaan mengenai Bitcoin – yang berpusat di sekitar tuntutan bahawa ketidakmampuan rangkaian BTC untuk memproses lebih daripada segelintir transaksi sesaat yang bermaksud tidak dapat mencapai penggunaan arus perdana. BCH dan BSV kedua-duanya mengejar ukuran blok yang lebih besar.


Laporan tahunan merangkumi tempoh Februari 2019 hingga Februari 2020 dan membuat beberapa tuntutan berani, termasuk Bitcoin SV menawarkan pulangan yuran transaksi yang lebih baik untuk pelombong daripada pesaingnya:

“Bitcoin SV muncul sebagai rangkaian Bitcoin yang paling menguntungkan untuk diproses oleh pemproses transaksi (penambang), menawarkan pulangan yang lebih baik daripada BTC pada sebagian besar hari dari September 2019 hingga Februari 2020.”

Walau bagaimanapun, Messari meletakkan bayaran transaksi Bitcoin SV selama 24 jam terakhir hanya $ 255 sementara Bitcoin meraih $ 214,199 dalam kos transaksi. Tidak jelas dalam laporan bagaimana BA membuat kesimpulan mengenai bayaran.

Laporan itu memetik data yang menunjukkan urus niaga meningkat kepada hampir 600,000 sehari pada bulan Februari, yang jauh lebih tinggi daripada BTC.

Laporan itu mengatakan purata ukuran blok pada bulan Februari adalah 2MB, yang dua kali ganda dari ukuran 1.05MB untuk BTC dan dua puluh kali ganda daripada 0.10 BCH. Setiap blok BSV memproses purata 4127 transaksi.

Terdapat sekitar 400 “usaha dan projek terkenal” yang dibina di BSV, dan 250 syarikat dan perkhidmatan dan dikatakan menyokong blockchain

Ketua Pegawai Eksekutif Coinstorage Brendan Lee diupah untuk mengembangkan kurikulum latihan Bitcoin SV formal untuk dilancarkan tahun ini.

Persatuan dan pembangun nChain telah membuat “pelaburan utama” dalam Bitcoin SV , yang merupakan sumber pemaju dan cara untuk “memerangi maklumat yang salah mengenai Bitcoin yang berada dalam talian dan di media”. Pengenalan dimulakan dengan mendakwa: “Bitcoin adalah sistem tunai elektronik peer to peer yang dicipta oleh Dr. Craig Wright dengan nama samaran Satoshi Nakamoto.”

Presiden persatuan Jimmy Nguyen bertemu dengan “perwakilan agensi kerajaan AS dan penggubal undang-undang.” Di Washington DC untuk membincangkan bagaimana “membina ekosistem perniagaan yang lebih sah dan sesuai peraturan, sambil juga mendorong dan memfasilitasi inovasi dalam mata wang digital dan teknologi blockchain.” Nguyen dan Ketua Saintis nChain Wright telah memberikan komen untuk menyusun undang-undang mengenai mata wang digital.

Acara BSV ‘DevCon’ yang dirancang untuk San Francisco dan Shanghai tahun ini ditangguhkan kerana wabak covid-19.

Matlamat utama untuk tahun 2020 adalah untuk “meletakkan Bitcoin SV sebagai ” blockchain untuk perniagaan ” dan untuk mengembangkan ekosistem Bitcoin SV.

Bitcoin SV dicipta dalam hardfork kontroversial pada November 2018, setelah projek itu berpisah dari Bitcoin Cash. Diketuai oleh Wright, yang secara kontroversial mengaku telah mencipta Bitcoin, projek ini mempunyai komuniti yang agak kecil tetapi setia.

Presiden BA, Jimmy Nguyen, baru-baru ini melalui Twitter dalam kes mahkamah Craig Wright / Ira Kleiman, menulis dalam pengenalannya bahawa ia “telah menjadi tahun yang besar bagi Bitcoin yang asal”.

“Karena kegembiraan untuk” Satoshi Vision “telah berkembang pesat, Persatuan kami telah memperluas tugasnya – dan pasukan global diminta untuk menyokongnya – ketika kami mempercepat usaha kami untuk meningkatkan penggunaan Bitcoin SV.”

Laporan tahunan itu diakhiri dengan ucapan terima kasih kepada dermawan jutawan BSV, Calvin Ayre, yang telah berjaya menguruskan keseluruhan operasi. “Kami tidak dapat melakukan pekerjaan kami tanpa sokongan Calvin dan kepercayaannya pada Bitcoin Satoshi Vision,” katanya.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!