BTC Diramalkan Bakal Jatuh Bawah $3000 USD

308

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Bitcoin (BTC) diramalkan akan turun bawah 3000$ USD meskipun harganya melebihi $ 4,000 minggu lalu, kata pengasas aset Morgan Creek Digital Assets Anthony Pompliano kepada CNBC pada 26 Disember.

Bercakap dalam satu wawancara, Pompliano, yang juga pengulas pasaran kerap di media sosial, menjadi tokoh terakhir yang menuntut pasaran Bitcoin hanya akan berada di crypto bottom apabila harga turun di bawah $ 3000.

Pada bulan November, Pompliano telah meramalkan terjun ke $ 3,000 untuk BTC / USD, yang kemudiannya berlaku awal bulan ini.

Bitcoin mencecah paras bulanannya hampir hampir $ 4,300 sebelum membetulkan ke bawah untuk mengelilingi $ 3,782 pada masa akhbar. Sesetengah altcoin mendapat lebih banyak keuntungan, dengan Bitcoin Cash (BCH) dan Ethereum (ETH) lebih daripada menggandakan nilai USD masing-masing pada hari-hari.

Ditanya sama ada harga Bitcoin “berkorelasi” dengan stok tradisional atau FAANG (Facebook, Apple, Amazon, Netflix dan Google), Pompliano menafikan kedua-dua dakwaan tersebut.

Seperti mata wang kriptografi, stok FAANG telah jatuh pada tahun 2018, dengan stok tradisional berikutan tempoh Krismas.

“Saya pasti bersetuju ada beberapa komponen psikologi yang bermain ketika pasaran saham turun,” kata Pompliano sambil menyatakan Bitcoin dengan S & P 500 adalah “sifar” dan “berhampiran sifar” dengan indeks dolar.

Minggu lalu, peniaga veteran Tone Vays memberi amaran bahawa penutupan bawah purata 50-bulan bergerak akan mengambil Bitcoin turun kepada sekurang-kurangnya $ 1,300, harga tertinggi pada 2013.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!