BTC jatuh ke Paras $4800

157

Harga bitcoin, cryptocurrency terbesar dan paling berharga di dunia, kini bermula dengan angka empat selepas jatuh ke paras terendah 2018 pada hari Isnin.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Malah, harganya jatuh di bawah $ 5,000 buat kali pertama sejak Oktober 2017 dan harga semasa – yang melonjak di atas $ 4,800 pada masa penulisan – mencerminkan kira-kira 40 peratus kerugian tahun ke tahun.

Dari 14 November hingga hari ini, pasaran cryptocurrency telah menurunkan $ 50 bilion dan kekalahan sebanyak 23 peratus daripada jumlah permodalannya di mana ia kini berada pada $ 162 bilion – jauh dari utara sepanjang masa $ 820 bilion pada bulan lalu, menurut CoinMarketCap.

Apa yang paling mungkin menggambarkan sejauh mana keruntuhan pasaran adalah prestasi 10 kripto terbesar di dunia dengan permodalan pasaran selama tujuh hari yang lalu.

(BitcoinCash (BCH) tidak termasuk kerana hardfork yang dialami pada 15 Nov)

 

XRP adalah lebih baik daripada BTC dan pasaran yang lebih luas, hanya turun 5 peratus dalam tujuh hari yang lalu, dan hanya 2.3 peratus hari ini – namun lebih 20 peratus berbanding BTC dalam tempoh tujuh hari yang lalu.

Dalam tempoh 24 jam yang lalu, cryptocurrency terbesar ke-10 di dunia, harga monero (XMR), adalah terburuk dalam 10 teratas, turun lebih 17 peratus dalam tempoh itu sementara Metaverse ETP (ETP) adalah harga terburuk daripada 100 teratas, lebih 37 peratus, menurut data dari CoinMarketCap.

Perlu diingat bahawa kejatuhan yang ketara seperti yang dialami hari ini dan untuk kebanyakan tahun 2018 tidak baru untuk pasaran cryptocurrency. Pada tahun 2013, harga BTC meningkat kepada paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $ 1163 hanya jatuh di bawah $ 160 kurang setahun kemudian. Juga pada masa itu, litecoin (LTC), cryptocurrency terbesar ketujuh dunia hari ini, jatuh dari $ 50 hingga hanya melebihi $ 1.

Para peniaga dan pelabur sama-sama kini menunggu pasaran di bawah apa yang dikenali sebagai capitalis, di mana peserta pasaran menyerahkan sepenuhnya dan kehilangan permintaan. Pada suatu ketika semasa harga jatuh merundum, ketakutan di pasaran berada pada puncak, disertai dengan penurunan volume penjualan yang perlahan-lahan diatasi oleh peningkatan volume beli.

Walaupun kini sudah tentu menyakitkan bagi para peserta pasaran, ia masih dapat dilihat jika bahagian bawah akan dicapai dalam masa terdekat.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!