Cardano Membantu Ethiopia Grow Coffee Menggunakan Teknologi Blockchain

110

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Projek terkini perintis Blockchain, Charles Hoskinson meletakkan tempat bermulanya kopi di blokchain. Hoskinson, bersama-sama mengasaskan Ethereum dan menerajui kontrak pintar mendorong permulaan desentralisasi blockchain Cardano, telah menandatangani memorandum persefahaman (MOU) dengan Kementerian Sains dan Teknologi Ethiopia untuk pembangunan ag-tech pada lejar awam.

Penyusunan tugas Cardano dengan meneroka cara-cara bangsa Afrika dapat menerapkan teknologi blockchain pada permulaan kepada sektor teknologi pertaniannya.

Menurut MOU, para peserta akan mengkaji cara-cara blockchain dapat digunakan untuk mengesan kopi di sepanjang rantaian bekalan atau tujuan pendaftaran tanah untuk mengurangkan penipuan, misalnya. Perkongsian itu mempunyai impak jangka panjang, kerana pendidikan adalah teras dari perkerjaan. Rancangan Hoskinson bukan sahaja untuk berkongsi idea-ideanya tetapi juga mengajar pemaju bagaimana menggunakan teknologi blockchain Cardano sendiri.

Hoskinson menggunakan Twitter untuk mendokumentasikan perjalanannya ke Ethiopia, termasuk melihat ke dalam komuniti Addis dan perjanjian baru –

Impak Teknologi Cardano

Visi Cardano untuk dunia membangun jauh lebih besar daripada Ethiopia, tetapi Ethiopia adalah di mana semuanya bermula. John O’Connor, pengarah Operasi Afrika di IOHK menyertai Cardano Foundation, terperinci dalam catatan blog bagaimana pendidikan akan menjadi paling utama dalam misi syarikat di Afrika, mengatakan:

“Tahun ini kami akan menawarkan kursus pertama di Afrika, mungkin di Ethiopia, dan mengharapkan cohort pertama pemaju Ethiopia untuk menyumbang kepada Cardano menjelang akhir tahun.”

Sementara itu, Hoskinson di London School of Economics awal tahun ini bercakap mengenai matlamat Cardano untuk mengembangkan dunia secara lebih luas. Beliau bercakap mengenai masalah mengenai pendaftaran tanah di mana pemilik tanah telah memulakan harta mereka sendiri kerana kekurangan penyimpanan rekod yang mencukupi. Negara-negara seperti Rwanda, Kenya dan Ghana kini sedang berusaha dengan pendirian tanah di blockchain – tumpuan utama Cardano dan IOHK.

Hoskinson terus menjelaskan bahawa salah satu sebab dia memasuki ruang mata wang kripto adalah untuk “meneroka keupayaan diperlukan untuk memberikan alat ini kepada masyarakat di seluruh dunia supaya mereka dapat menyelesaikan masalah mereka sendiri.”

Sebelum menuju ke Afrika, Hoskinson berada di Tel Aviv, menurut suapan Twitternya, di mana pemaju dari syarikat rakan Cardano IOHK disampaikan kepada mata wang kripto di EuroCrypto 2018.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!