Carian Google untuk ‘Bitcoin’ Capai Jumlah Tertinggi Sejak November 2018

322

Fakta Google mengesahkan bahawa carian Google di seluruh dunia untuk “bitcoin” kini berada pada tahap tertinggi sejak kali terakhir 20 November 2017.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Data Trend Google mendedahkan lonjakan carian adalah satu-satunya yang dicapai pada 2 April apabila harga cryptocurrency melonjak hampir 20 peratus dalam satu jam hingga jam $ 4,961, harga tertinggi sejak 19 Nov 2017.

Walaupun Google Trends tidak memberikan jumlah carian yang tepat, nampaknya jumlah carian “bitcoin” di seluruh dunia mencapai 90 peratus daripada apa yang berlaku pada 20 November 2018, seperti ditunjukkan di bawah.

Memang “bitcoin” menjadi “sky-rocket” pada hari Selasa apabila para pelabur, peniaga dan media sedang mencari sebab-sebab mengapa harga bitcoin melonjak mendadak.

Menariknya, kebanyakan carian datang dari negara-negara yang mungkin tidak kelihatan seperti kemungkinan asal-usul.

Data Google selanjutnya mendedahkan jumlah pencarian terbesar pada 2-3 April adalah dari St. Helena, Belanda, Afrika Selatan, Nigeria dan Austria. Dalam masa sama. A.S., Canada, dan U.K. tidak menjadi top10 pencari bitcoin yang paling banyak, masing-masing berada pada kedudukan 11, 12 dan 17.

Kepentingan kenaikan dalam carian bitcoin mungkin kelihatan remeh pada nilai asas, namun kajian menunjukkan terdapat hubungan antara harga cryptocurrency dan minat pencariannya.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!