Bank Negara Bahamas melancarkan Mata Wang Digital Centralized

195
Bank Negara Bahamas merancang untuk memperkenalkan mata wang digital yang disokong kerajaan, Jamaica Observer dilaporkan pada 22 Jun.
Bercakap di Persidangan Blockchain dan Cryptocurrency Bahamas pada awal minggu ini, Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Bahamas, K Peter Turnquest, membuat pengumuman tersebut, mengatakan bahawa pembangunan perkhidmatan pembayaran digital sepenuhnya adalah “jalan ke hadapan untuk era ini tadbir urus. “Pertukaran berterusan:
“Mata wang Bahamian digital sangat penting untuk banyak keluarga kerana mereka telah melihat banyak bank perdagangan yang mengecil dan menarik keluar dari komuniti mereka, meninggalkan mereka tanpa perkhidmatan perbankan. Sebagai sebuah negara pulau, di mana pengangkutan boleh menjadi kesusahan bagi ramai, terutama warga tua, dan mahal, kita mesti menawarkan perkhidmatan kewangan secara digital dan selamat. ”
Turnquest juga menganjurkan untuk menggunakan blok block di peringkat nasional untuk mengubah pulau Grand Bahama menjadi “syurga digital rantau ini.” Dia dilaporkan menjangkakan kerajaan akan melancarkan program perintis mengeluarkan sijil pendidikan berasaskan blokchain untuk graduan Agensi Latihan Kebangsaan, serta memeriksa cara-cara blockchain yang boleh digunakan untuk lesen perniagaan, pasport, dan insurans kebangsaan. Perpaduan ditambah:
“Menggunakan teknologi dan titik hubungan tunggal kami dapat menghapuskan banyak elemen manusia yang memudahkan rasuah, jadi apabila kita bercakap tentang memohon perkhidmatan kerajaan, jika kita mempunyai portal tunggal untuk masuk dan semua pemprosesan selesai di belakang tabir, sama ada melalui pertukaran data elektronik atau melalui fasilitasi manusia, kita dapat menghapuskan titik di mana, kami Bahamians memanggilnya, anda harus mengetuk seseorang untuk mendapatkan perkhidmatan.
” Negara pulau yang berdekatan di Bermuda juga sedang dalam proses membangunkan rangka kerja perundangan mesra untuk mata wang maya dan blok block. Dalam beberapa bulan yang lalu, negara menandatangani memorandum persefahaman dengan Kumpulan Binance dan projek blockchain Shyft. Yang pertama menganggap pendanaan untuk program pendidikan yang berkaitan dengan fintech dan blockchain startups sementara yang kedua, rangkaian Shyft akan membelanjakan sehingga $ 10 juta pada pendidikan teknologi blockchain dan pembangunan ekonomi.
Kebanyakkan negara mula melancarkan sistem blockchain , namun masih tiada lagi berita dari Bank Negara Malaysia

 

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!