Chainlink & Band Protocol Memuncak All-time-high

135

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Harga Chainlink (LINK) meningkat sebanyak 52% yang diikuti dengan posisi pendek (Short)  yang besar

Sebab di sebalik peningkatan Chainlink kemungkinan dicetus oleh tekanan kontrak pendek di pasaran hadapan. Kadar pembiayaan kekal di bawah 0% sementara harga token terus meningkat. Keseimbangan pasaran niaga terhadap krypto dicapai melalui proses pembiayaan. Pembeli harus memberi insentif kepada penjual apabila pasaran sesak dengan pembeli.


Sebagai contoh, jika pasar penuh dengan peniaga yang membuat token pendek (shorting token) di Binance Futures, kadar pembiayaan akan berubah menjadi negatif. Oleh itu, pemegang kontrak pendek (Short) atau penjual perlu membayar pemegang kontrak panjang (Long) untuk mengekalkan kedudukan mereka.

Beberapa jam terakhir, harga Chainlink terus meningkat. Walau bagaimanapun, kadar pembiayaan di pasaran Binance Futures masih kekal negatif. Ini disebabkan oleh banyak peniaga yang berusaha untuk memendekkan aset tersebut. Banyak kejadian seperti memendekkan kontrak ini menyebabkan tekanan pendek (short squeeze). Ini menyebabkan peningkatan permintaan beli yang mendorong impak kepada Chainlink.

Bagaimana pertukaran blockchain memanfaatkan teknologi pertukaran tradisional

Kebiasaannya, pertukaran aset tradisional dan pertukaran blockchain dilihat sebagai dua ideologi yang berbeza. Pertukaran blockchain terkenal kerana reputasinya yang lebih fokus pada komuniti dan kebebasan pertukaran, sebagai alternatif, pertukaran aset tradisional dilihat sebagai pilihan yang lebih ketat, lebih lambat untuk dikembangkan mengikut sistem kewangan semasa. Ini berbeza dengan pendapat umum mengenai krypto.

Cara fikiran ramai yang semasa mungkin tidak akan kekal lama, kerana pertukaran blockchain mulai membentuk perkongsian yang bermakna dengan pertukaran aset biasa, dengan tujuan untuk memanfaatkan teknologi pertukaran stok di platform mereka. Ini boleh menjadi masa depan untuk pertukaran blockchain.

Keburukan Pertukaran Aset Tradisional

Terdapat beberapa kekurangan jika menggunakan pertukaran aset tradisional yang dapat diatasi melalui teknologi blockchain. Pertama, terdapat jam perdagangan yang ditetapkan untuk pertukaran tradisional, yang akan menghalang pelabur runcit yang mungkin tiada masa untuk berdagang antara jam yang telah ditetapkan tersebut.

Tambahan pula, pertukaran aset tradisional akan membuat pelabur menanggung perbelanjaan yang besar dan mempunyai bayaran yang tidak telus. Ini akan merugikan pelabur di platform mereka dan dapat membuat bakal pelabur rasa masa mereka tidak berbaloi.

Sebilangan besar pertukaran aset tradisional tidak berada dalam lingkungan bagi pelabur runcit yang kecil yang mempunyai minat untuk berdagang. Ini disebabkan oleh bursa saham dan pertukaran aset lain biasanya tidak menawarkan pecahan perdagangan. Ini adalah cara membeli atau menjual sebahagian kecil aset. Secara realistik pada platform pertukaran tradisional, pengguna perlu memenuhi pesanan minima untuk aset tersebut, atau untuk aset ini.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!