Chainlink (LINK) Menjadi ‘Tesla’ Cryptocurrency – ANALISIS PASARAN

63

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus


Chainlink melepasi sasaran kenaikkan harga sebelumnya yang mencapai paras tertinggi sepanjang masa baru $ 8.40, tetapi berapa harga LINK yang lebih tinggi boleh naik?

Oleh kerana harga Bitcoin (BTC) terus diperdagangkan dalam jajaran pengetatan, pasaran altcoin terus meningkat setiap minggu, dan lonjakan terbaru datang dari Chainlink (LINK).

Setelah melepasi tahap $ 5, harga LINK melonjak hampir 100% dalam beberapa hari dan berakhir dengan membuat harga tertinggi sepanjang masa pada $ 8.40. Melalui dorongan besar-besaran ini, LINK mengatasi EOS (EOS) dan Crypto.com (CRO) untuk mendapat tempat di antara sepuluh cryptocurrency teratas yang disenaraikan di CoinMarketCap.

Pelabur sekarang ingin tahu sama ada Tezos (XTZ) akan terus mengikuti LINK dan ada jangkaan bahawa altcoin lain juga akan mengikuti lintasan menaik LINK.

Apa yang mendorong harga LINK menjadi $ 8.50?
LINK telah terbukti menjadi salah satu penggerak terkuat di pasaran cryptocurrency beberapa tahun kebelakangan ini. Ini terbukti sekali lagi ketika cryptocurrency menembusi di atas paras tertinggi sepanjang masa sebelumnya $ 5 dan melonjak dengan 85% ke arah $ 8.50.

Dalam artikel sebelumnya, sasaran $ 7.00- $ 7.25 telah ditetapkan menggunakan alat pelanjutan Fibonacci. Namun, LINK melepasi sasaran itu sejauh satu batu.

Seperti yang ditunjukkan oleh carta, rali mungkin berakhir sementara, kerana penjual melangkah masuk tetapi ini hanya akan disahkan jika lilin harian ditutup seperti yang ditunjukkan pada carta di atas. Pada masa ini, lilin menunjukkan sumbu raksasa di atas, menunjukkan bahawa terdapat lebih banyak penjualan daripada tekanan beli.

Selain dari lilin, langkah raksasa seperti ini dilakukan untuk langkah pembetulan, jadi ada baiknya anda mengkaji tahap untuk melihat kemungkinan sokongan.

Carta 1 hari menunjukkan tahap sokongan yang jelas. Salah satunya dijumpai antara $ 6- $ 6,50. Rintangan sebelumnya pada $ 6.57 dapat disahkan sebagai sokongan, yang sesuai dengan ujian baru tahap rintangan $ 8.50.

Namun, isyarat yang lebih jelas akan menjadi langkah pembetulan ke arah tahap $ 5, seperti dulu zon rintangan yang ketara sebelum penembusan besar berlaku.

Carta 4 jam menunjukkan tahap sokongan / rintangan yang terang pada tahap $ 5.70, yang menyebabkan berlanjutan dan harga melonjak ke arah $ 8.50.

Senario yang paling mungkin adalah ujian tahap sokongan sebelumnya. Dalam kes ini, tahap $ 6.50- $ 6.60. Potensi sumbu ke tahap $ 6.20 adalah kawasan yang perlu diperhatikan.

Sekiranya zon ini berlaku, ujian baru yang tinggi pada tahap $ 8.50 kemungkinan akan berlaku. Sekiranya tahap $ 6.50 hilang, tekanan penurunan lebih lanjut mungkin berlaku di pasaran dengan kemungkinan pengujian semula tahap $ 5.

Pasangan LINK / BTC menunjukkan penembusan besar juga. Zon rintangan pada 0.00055000 sats diuji beberapa kali sebelum pelarian berlaku.

Tindakan harga ini sebenarnya hampir sama dengan zon rintangan Bitcoin yang berada pada harga $ 10,000- $ 10,500. Seperti kata pepatah, semakin kerap rintangan diuji, semakin lemah.

Dalam kes Bitcoin, zon rintangan pada $ 10,000- $ 10,500 telah menjadi kawasan yang sukar untuk diatasi selama setahun dan untuk LINK, penghalang 0.00055000 sats telah menjadi zon rintangan selama tujuh bulan.

Ketika penembusan zon rintangan berlaku, pecutan besar-besaran berlaku tetapi carta menunjukkan tanda-tanda kenaikan yang berlebihan pada kenaikan. Atas sebab ini kemungkinan gerakan pembetulan akan berlaku.

Dalam kes itu, tahap minat yang berpotensi adalah rintangan sebelumnya pada 0,00055000 sats dan luas antara 0,00065000-0,00066500 sats.

Apabila Chainlink bergerak, Tezos mengikuti

Setelah Chainlink bergerak Tezos cenderung mengikutinya. Namun, pada bulan-bulan sebelumnya, Tezos telah ketinggalan tetapi harga akhirnya membuat pergerakan yang kuat pada hujung minggu.

XTZ / USDT telah menunjukkan kekuatan pada hari-hari sebelumnya dan ketika ini menghadapi rintangan terakhir sebelum tertinggi sepanjang masa.

Pasangan ini memperoleh sokongan pada tahap $ 2.40 sebelum berlanjutan dan pecutan ke arah $ 3 berlaku. Langkah seterusnya yang perlu diperhatikan adalah ujian tahap $ 2.70- $ 2.77 untuk sokongan.

Sekiranya tahap itu menyokong, kemungkinan XTZ / USDT akan menerobos penghalang $ 3 dan menguji tahap tinggi sepanjang masa.

Kawasan rintangan $ 3 telah diuji tiga kali sekarang dan kemungkinan ujian lain dari zon rintangan akan melihat harga akhirnya berjaya melaluinya.

Sekiranya XTZ / USDT menembusi di atas $ 3, diandaikan kita akan mulai mempercepat dan mendapatkan langkah serupa ke Chainlink. A

Sekiranya XTZ / USDT menembusi di atas $ 3, diandaikan kita akan mulai mempercepat dan mendapatkan langkah serupa ke Chainlink. Pergerakan serupa itu bermaksud tahap tinggi sepanjang masa.

XTZ / BTC pecah melebihi purata bergerak 100 hari

Pasangan XTZ / BTC juga menunjukkan kekuatan kerana baru-baru ini pecah di atas MA 100 hari. Ini juga berlaku pada pasangan XTZ / USDT. Sekiranya kawasan rintangan sebelumnya pada 0.00002900-0.00002950 sats terus bertahan untuk sokongan, flip sokongan / rintangan akan dicapai.

Setelah perubahan sokongan / rintangan ini disahkan, kesinambungan kenaikan mungkin berlaku dan peniaga akan menetapkan sasaran mereka di sekitar zon tinggi sepanjang masa sekitar 0.00003700-0.00003800 sats.

Sekiranya Tezos berjaya menerobos tahap tinggi sepanjang masa, batas langit dan peniaga yang cerdas dapat melihat pelanjutan Fibonacci untuk menentukan sasaran baru.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!