Chainlink Oracle Didalam Tezos

5

Dua pasukan Tezos (XTZ) terkemuka, SmartPy dan Cryptonomic, membuat oracle Chainlink (Link) tersedia secara asli di rangkaian Tezos.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Kedua-dua pasukan mendapat bantuan dari Tezos Foundation untuk menggabungkan Chainlink oracle ke dalam kontrak pintar Tezos. Pengasas bersama Cryptonomic Vishakh memberitahu bahawa karya mereka telah memenuhi pautan yang hilang dalam ekosistem Tezos:

“Sebilangan besar pasukan teras kami telah bekerja di bidang kewangan selama beberapa tahun, terutamanya kewangan alternatif. Kami telah mengusahakan sistem yang menangani perdagangan kewangan yang sangat tinggi. Oleh itu, kami sangat tertarik kepada Tezos kerana tadbir urus dan pengesahan rasmi. Pasti ada input luaran untuk membangun aplikasi Tezos DeFi yang berjaya. “

Oracle adalah prasyarat untuk kewangan yang terdesentralisasi
Ketua Pegawai Eksekutif Chainlink Sergey Nazarov mengemukakan sentimen yang sama, dengan memperhatikan pentingnya suapan data yang berdaya tahan untuk ruang yang terdesentralisasi – atau DeFi – ruang:

“Saya rasa ini akan banyak digunakan untuk DeFi, mungkin beberapa insurans terdesentralisasi. Tetapi dari apa yang saya tahu, terdapat banyak minat untuk memiliki DeFi di Tezos. Dan mempunyai mekanisme oracle yang baik pada dasarnya sekarang menjadi prasyarat untuk memiliki aplikasi DeFi yang berfungsi dengan baik. Dan saya fikir orang mula menyedari bahawa membina mekanisme oracle sama dengan membina blockchain. “

“Ini kesan rangkaian yang memaksa penyedia data meletakkan data di rantaian kerana ada lebih banyak mereka dapat akses dengan satu integrasi. Sementara kami akan menggunakan beberapa rantaian, setiap rantaian tambahan yang kami gunakan memberi manfaat kepada semua rantaian lain, kerana penyedia data mempunyai lebih banyak pasaran untuk menjual data. “

Berita ini muncul sehari setelah pelabur Chainlink awal meramalkan bahawa harga Link akan segera melampaui $ 25 dan Chainlink akan mengatasi Ether (ETH) dalam permodalan pasaran.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!