Changelly Membantu Mengembalikan Dana Dicuri dalam Serangan Hacker Bithumb

99

Changelly, platform swap penukaran cryptocurrency segera, membantu dalam mencari dan mengembalikan dana berjumlah $ 585,000 kepada para pelanggan yang terjejas oleh serangan penggodam Bithumb pada bulan Jun 2018.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Pada 19 Jun, 2018, Bithumb, bursa saham utama cryptocurrency Korea Selatan, telah kehilangan $ 17- $ 30 juta cryptocurrency dengan anggaran yang berbeza akibat serangan penggodam.

Kemalangan itu menjadi salah satu daripada heists terbesar pada tahun 2018 setakat ini dan menyebabkan bantahan dalam komuniti crypto, dan kejatuhan $ 200 untuk harga BTC selepas itu. Sebaik sahaja pakar keselamatan mengesan kecurian itu, pertukaran sementara menggantung semua perkhidmatan deposit dan pengeluaran dan memindahkan dana pelanggannya ke dompet yang sejuk untuk persekitaran yang lebih selamat.

Lebih dari empat bulan telah berlalu sejak kemalangan berlaku, dan Bithumb telah menangani kira-kira $ 14 juta penggantian kepada penggunanya, kerana dana dicuri dianggap sebagai hilang secara kekal

Baru-baru ini, Changelly melancarkan kisah tentang bagaimana usaha gabungan para peserta pasaran telah membawa kepada pemulihan aset dicuri berjumlah 1,063,500 XRP, yang setara dengan Dolar AS 585k pada masa kemalangan itu.

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Changelly, Ilya Bere, projek itu telah mengambil pendirian segera untuk kerjasama. Dengan pelaksanaan segera prosedur AML yang menyasarkan beberapa alamat yang diiktiraf oleh Bithumb, dan menghalang transaksi daripada melalui API, projek itu telah menangkap sejumlah besar cryptocurrency dengan asal yang mencurigakan dan berjaya memperoleh dana yang dijamin.

“Kes ini dengan Bithumb mengingatkan kita bahawa penting untuk meningkatkan penglibatan seluruh industri, serta interaksi antara pihak berkuasa dan perkhidmatan yang terdedah kepada kemalangan keselamatan yang berpotensi. Kami terus berhubung dengan wakil-wakil pertukaran Bithumb dan polis Korea Selatan untuk memaklumkan tentang situasi itu dengan wang yang dicuri. Kes ini menetapkan pendahuluan bagaimana kerja bersama pemain utama dalam pasaran cryptocurrency dapat memberi kesan positif kepada industri, membawa peningkatan keselamatan kepada projek perdagangan crypto. “- Ketua Pegawai Eksekutif Changelly, Ilya Bere.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!