China Bakal Guna Dana Blockchain $13 Juta USD untuk Stablecoin bersandarkan YEN

148

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Usahawan Cina yang bertanggungjawab bagi dana blockchain bernilai $ 1.5 bilion akan berusaha untuk mewujudkan sehingga tiga dana kriptografi stabil (stablecoins) yang disandarkan kepada pelbagai mata wang fiat, Laporan China Morning Post pada hari Selasa, 18 September.

Yao Yongjie, CEO Grandshores Blockchain Fund mempunyai sokongan pelabur Bitcoin China yang terkenal, Li Xiaolai dan kerajaan tempatan bandaraya Hangzhou, berkata projek stabilcoin pertama akan melibatkan yen Jepun.

Kerusi syarikat Yao yang kedua, Grandshores Technologies yang berpusat di Hong Kong, bertujuan untuk meningkatkan pembiayaan HK $ 100 juta ($ 12.7 juta) untuk cryptocurrency.

Rakan kongsi Grandshores Blockchain Fund juga dalam perbincangan dengan bank Jepun di atas perbincangan stabilcoin. Dolar Hong Kong dan stabilcoin juga dirancang bakal dipadankan dengan dolar Australia.

“Kami memasuki peringkat evolusi blockchain yang seterusnya, tahap yang sama seperti ketika sistem operasi komputer beralih dari MS-DOS [sistem operasi cakera] ke MS-Windows,” Yao berkata.

Bagi pengumpulan dana, Teknologi Grandshores akan memanfaatkan pelabur yang tinggal di luar China dengan menggunakan stabilcoin Tether (USDT) dengan The stablecoin Yen yang bakal dilancarkan pada Januari 2019.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!