China Memandang Tinggi EOS & ETH , Meletakan BTC ke ranking 17 Dalam Kementerian Teknologi Informasi.

197

Babak kedua penarafan cryptocurrency dan projek blockchain yang disokong negeri China telah dikeluarkan, Cena News melaporkan 21 Jun.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Sesuatu yang mengejutkan berlaku semasa pengumuman pada “Global Public Chain Technology Evaluation Index” pusingan terakhir ini berlangsung di Dewan Sains Shanghai pada 20 Jun. Apa yang mengejutkan kan ialah apabila diumumkan daripada 30 dianalisis cryptocurrency bahawa yang menduduki ranking no 1 ialah EOS , ke-2 Ethereum (ETH) , dan Bitcoin (BTC) jatuh ke tangga 17.

“Global Public Chain Technology Evaluation Index” diterbitkan oleh China Center for Information Industry Development (CCID) Kementerian Industri dan Teknologi Maklumat, dan dikatakan disusun oleh “pakar domestik dan sarjana pertama”, menurut kepada siaran akhbar Indeks asal.

Kedudukan teratas EOS adalah disebabkan oleh “kelebihan teknikal yang luar biasa dalam kecekapan pengesahan transaksi, rangkaiannya, dan kos transaksi” protokol.

EOS telah melancarkan Mainnet baru-baru ini – dan diaktifkan sejak 15 Jun, rangkaian telah menghadapi masalah teknikal dan kritikan untuk membekukan beberapa akaun – namun hasil penilaian itu, tetap menghakimi projek itu sebagai “sangat aktif dalam inovasi teknologi” “Itulah” yang paling banyak dipandang oleh industri ini.

Indeks itu telah digambarkan sebagai “analisis bebas” bulanan yang menilai projek-projek blockchain global berdasarkan keupayaan teknologi, kegunaan dan inovasi mereka. Ia mula-mula diumumkan pada Mei untuk mengimbangi apa yang dianggap oleh kerajaan China sebagai “kekurangan penilaian yang sepenuhnya bebas” untuk projek crypto dan blockchain.

Sebagai laporan Blocky.my mendahului bulan ini yang digariskan, China telah meletakkan tanggungjawabnya di belakang teknologi blockchain walaupun ia mengetatkan peraturan yang teruk terhadap cryptocurrencies dan Tawaran Syiling Permulaan (ICO).

CCID telah mengatakan bahawa Indeks bulanan baru menunjukkan “keyakinan kerajaan China” dalam blokchain, dan akan menjadi “panduan” untuk pelopor teknologi negara itu.

Bulan lalu, satu inisiatif yang disokong oleh Kementerian IT di negara ini menghasilkan pembentukan jawatankuasa pakar yang ditugaskan untuk menyatukan piawaian penghalang “nasional” menjelang akhir tahun 2019.

Dalam kes berprofil tinggi yang paling baru-baru ini, Presiden China Xi Jinping menyertakan blockchain sebagai contoh “generasi baru” teknologi yang mempercepatkan “penembusan” dalam “membina semula peta inovasi global dan membentuk semula struktur ekonomi global.”

Nampaknya , China sudah mula nampak nilai sesuatu teknologi bergantung pada keupayaan dan manfaat , bukan bernilai kerana sekadar menjadi pioneer teknologi.

 

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!