CIMB kini Bekerjasama dengan Ripple untuk Kiriman Rentas Sempadan

102

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Ripple (XRP) adalah salah satu syarikat blockchain yang paling pesat berkembang dan paling dipercayai dan aset digital di dunia pada masa kini. Aset digital, XRP, bukan sahaja dicipta untuk tujuan runcit sahaja, tetapi untuk membantu kiriman wang global dan pembayaran rentas sempadan.

Dalam usaha untuk menukar kiriman wang global dan pembayaran rentas sempadan, CEO Ripple, Brad Garlinghouse, baru-baru ini dilaporkan bekerjasama dengan ketua bank terkemuka di Malaysia, yang dikenali sebagai CIMB. Menariknya, perkongsian itu didedahkan melalui jawatan Instagram dari Ketua Pegawai Eksekutif CIMB, Zafrul Aziz. Foto Instagram yang menampilkan kedua-dua kapsyen Garlinghouse dan Aziz:

 

 

Adalah penting untuk mengetahui bahawa berita kemudiannya disahkan melalui jawatan Reddit dan dari tweet oleh ahli komuniti Ripple yang menulis,

“@CIMBMalaysia menjadi bank serantau pertama di ASEAN untuk bermitra dengan @Ripple untuk menghantar kiriman wang segera segera melalui SpeedSend.”

Kumpulan CIMB adalah salah satu institusi kewangan terkemuka di Malaysia. Kumpulan telah berkembang bersama ASEAN – dari sebuah bank saudagar ke sebuah rumah kuasa perbankan serantau hari ini. Kumpulan CIMB mempunyai aset sebanyak RM511.2 Bilion. Kumpulan juga telah menyatakan bahawa jumlah dana pemegang sahamnya adalah sekitar RM46.9 Bilion, dengan kekuatan kakitangan keseluruhan kira-kira 37,000.

Bayaran pengiriman wang antara Malaysia ke negara lain termasuk Thailand dan Indonesia adalah mahal. SpeedSend CIMB dapat menurunkan kos urus niaga ini secara drastik akan ke tahap minimum dengan bantuan Ripple blockchain.

Kebanyakan peminat crypto telah mengakui teknologi Ripple untuk pembayaran rentas sempadan. Sekarang bayangkan ini: Ethereum (ETH) membersihkan transaksi dalam 12 minit (50 pengesahan), dengan 53 sen sebagai bayaran; Litecoin (LTC) membersihkan transaksi dalam 2 minit (1 pengesahan), dengan 12 sen sebagai bayaran; XRP membersihkan di bawah 1 minit paling lama (1 pengesahan), dengan bayaran sebanyak 0.7 sen.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!