CIVIC Berjaya Beli Domain www.identity.com

231

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Civic, sebuah syarikat blockchain yang menyediakan perkhidmatan dalam pengurusan identiti, baru-baru ini mengumumkan pelancaran Apps dan Laman Web “Identity.com.”

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Civic, Vinny Lingham memberi kenyataan bahawa dia tidak pernah menyangka akan mendapatkan hak pemilikan domain iaitu:

www.Identity.com

Pada bulan Jun 2017, Civic dilaporkan berjaya menaikkan $ 33 juta dalam token Civic (CVC) lapan hari sebelum pelancaran tawaran permulaan rasmi (ICO). Dana yang dikutip daripada penjualan token terus ke arah melaksanakan ekosistem pengesahan identiti yang terdesentralisasi. Dengan menggunakan sistem ini, pihak ketiga seperti pemohon dan pengesah dapat membuat pengesahan mengenai identiti orang.

Ekosistem Pengesahan (Open Source) Objektif utama Civic adalah untuk memberikan pengguna sepenuhnya kawalan ke atas maklumat peribadi mereka, termasuk keupayaan untuk memantau proses yang diperlukan untuk mengesahkan identiti mereka dengan tepat. Mengulas mengenai pengambilalihan syarikat identiti, Lingham menyatakan bahawa dia selalu menganggap nama domain itu sesuai untuk mempromosikan platform pengurusan identitinya yang decentralized. Di dalam blog post Civic.com rasmi, penyokong Bitcoin Cash (BCH) menulis bahawa identity.com akan menjadi sistem terdesentralisasi “first-of-its-kind” yang akan membolehkan “on-demand, pengesahan identiti selamat.

Identity.com direka untuk menyambungkan pengguna,urusniaga, dan pengesahan di seluruh dunia. Ekosistem ini membolehkan individu, syarikat, dan entiti lain untuk berinteraksi dengan mudah dan selamat di dunia digital.

Vinny Lingham (CEO Civic)

Lingham menyatakan bahawa pencapaian penting telah dicapai pada bulan Mac apabila token CVC Civic digunakan untuk mengendalikan urus niaga “Know Your Customer” (KYC) yang pertama. Beliau menambah bahawa kod untuk Identity.com akan menjadi open source sepenuhnya pada Q4 2018. Sebuah kit pembangunan perisian (SDK) akan disediakan supaya pemaju dapat memperbaiki atau menambahkan fungsi lebih kepada platform tersebut.

Sebelum Civic memperoleh Identity.com, salah seorang pemilik terdahulu dilaporkan mengalami kesakitan, domain itu asalnya adalah platform pemegang amanah dan keselamatan, yang memutuskan untuk meninggalkan perniagaan itu dan memberi peluang kepada Civic untuk membeli domain itu. Lingham menyatakan bahawa salah satu syarat yang ditetapkan untuk membeli domain adalah untuk tidak mendedahkan maklumat operasi agar kurang persaingan.

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!