Co-Founder Exchanger BitMEX Menjadi Pemuda Bitcoin Terkaya Britain

421

Pengasas pertukaran crypto BitMEX dari lulusan Oxford, Ben Delo telah menjadi jutawan  termuda Britain atas usaha sendiri, Daily Mail melaporkan 2 Julai.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Berumur 34 tahun, Delo, yang mengasaskan BitMEX pada 2014, memberitahu Daily Mail bahawa dia menghabiskan masa 18 jam sehari untuk membina platformnya. Kerjanya telah membuahkan hasil, kerana BitMEX saat ini merupakan salah satu bursa crypto terbesar di dunia dengan jumlah dagangan harian sekitar $ 2 bilion, menurut data dari Coinmarketcap.

Delo merupakan lulusan Worcester College, Oxford pada tahun 2005 dengan ijazah pertama, jurusan matematik dan sains komputer. Mempunyai pengalaman sebagai Jurutera Perisian di IBM, dan penolong Naib Presiden di JP Morgan, jutawan Bitcoin UK (BTC) termuda kini kini berpusat di Hong Kong, menurut Daily Mail.

Delo memberitahu bahawa dia meniru gaya hidup berhemah dari pelabur mubaligh A.S. Warren Buffett dan usahawan Bill Gates, mendakwa bahawa dia lebih suka menyerahkan wangnya kepada pelbagai badan amal.

Pada bulan Januari, seorang wakil BitInfoCharts mendakwa syarikat itu menganggarkan bahawa tidak terdapat kurang daripada 35 jutawan Bitcoin di seluruh dunia, dan mungkin sebanyak 200.

Pada bulan Disember, kembar Winklevoss menjadi tajuk utama dengan menjadi jutawan pertama Bitcoin dengan rasmi, dilaporkan memegang kira-kira 91,666 bitcoin, bernilai kira-kira $ 1.063 bilion pada masa itu.

Kebanyakan negara-negara lain sudah mempunyai exchanger mereka tersendiri. Malaysia walaupun negara yang inovasi dalam teknologi namun masih tidak punyai exchanger tersendiri.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!