Coinbase Lancar Plugin Untuk Jutaan Webstore Terima Pembayaran Melalui Crypto

306

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Platform Utama Crypto yang bertapak di Amerika, Coinbase mengumumkan bahawa ia membolehkan pembayaran crypto-matawang Pound (GBP) untuk pelanggan yang mempunyai apa jua jenis perniagaan yang berasaskan di United Kingdom. Hari ini berlangsung pelancaran tentang aplikasi e-pembayaran (payment gateway) baru untuk perniagaan berasaskan web.

Layari e-payment Coinbase : https://commerce.coinbase.com/

Menurut blog syarikat Coinbase akan menawarkan ciri baru untuk membolehkan pembayaran cryptocurrency untuk pedagang di mana sahaja di dunia. “Kami telah bekerja keras sejak beberapa minggu yang lalu dan dengan senang hati mengumumkan plugin WooCommerce dan beberapa ciri baru yang lain,” katanya.

Layari Laman web Plugin WooCommerce : www.woocommerce.com

WooCommerce adalah salah satu platform e-dagang yang paling popular di web. Ia mengintegrasikan dengan lancar dengan WordPress yang memacu sebanyak 30% daripada semua laman web. Perisian e-dagang berjalan sekitar 28% daripada semua kedai dalam web. Malah Founder Coinbase berkata;

“Akses yang semakin meningkat ini akan membawa kepada penggunaan crypto yang lebih meluas, dan pada akhirnya, akan membawa kita lebih dekat kepada matlamat sistem kewangan terbuka dan lebih memudahkan urusan transaksi manusia akan datang.”

Dapatkan Plugin Open Source Woocommerce di Coinbase Github :  https://github.com/coinbase/coinbase-woocommerce

Plugin ini telah diposkan pada Coinbase Github dengan arahan bagaimana menambahnya kepada WordPress. Adalah diharapkan bahawa majoriti webstore akan membolehkan pembayaran crypto untuk meningkatkan penggunaannya secara keseluruhan.

Syarikat itu juga telah membolehkan fungsi tambahan untuk membolehkan Bitcoin dan Litecoin dihantar terus dari platform e-dagang baru, bernama Coinbase Commerce. Mereka dalam perancangan untuk menambah crypto Ethereum dan Bitcoin Cash di masa akan datang.

Ia juga menjelaskan bahawa semua bayaran yang dibuat melalui Coinbase Commerce adalah peer-to-peer. Dana dihantar dari wallet crypto pelanggan terus ke akaun exchanger juga dibenarkan dan diproses menerusi aplikasi pada blockchain. “Ini bermakna peniaga tidak perlu membayar yuran urus niaga untuk menerima bayaran dan sentiasa mengekalkan kawalan sepenuhnya ke atas dana mereka,” tambah blog itu.

Layari Coinbase Blog Untuk maklumat lanjut : https://blog.coinbase.com/new-features-woocommerce-plugin-send-bitcoin-and-litecoin-and-more-85f83fc520a

Coinbase secara agresif memperluaskan perkhidmatan dan perkongsiannya dengan lebih daripada 20 juta pengguna , malah ini akan menjadi pencetus yang diperlukan untuk penerimaan cryptocurrency dalam masyarakat.

.

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!