CoinMarketCap Bakal Membuang Exchanger Daripada Pengiraan Jika Mereka Tidak Menyediakan Data Mandatori

254

Pemasar cap Crypto market CoinMarketCap (CMC) akan membuang pertukaran (exchanger) dari website nya jika gagal memberikan data mandatori pada bulan Jun, firma itu menulis dalam catatan blog keenamnya pada 1 Mei.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

CoinMarketCap, sumber utama data mengenai semua mata wang digital yang diperdagangkan, telah membuat satu siri pengumuman untuk merayakan ulang tahun keenamnya hari ini.

Oleh itu, CMC telah mengumumkan satu perikatan baru yang dikenali sebagai Akauntabiliti Data & Transparansi Alliance (DATA) untuk menyediakan “ketelusan, akauntabiliti, dan pendedahan yang lebih tinggi daripada projek dalam ruang crypto.”

Sebilangan besar bursa telah menyertai perikatan baru, termasuk Binance, Bittrex, OKEx, Huobi, Liquid, UpBit, IDEX, OceanEX, Gate.io, KuCoin, HitBTC dan Bitfinex, dengan lebih banyak rakan dijangka pada masa depan, kata pengumuman .

Sebagai sebahagian daripada inisiatif ketelusan, CoinMarketCap juga kini memerlukan semua pertukaran crypto untuk menyediakan data API wajib yang merangkumi data dagangan langsung mereka dan data buku pesanan langsung. Menegaskan bahawa keadaan itu wajib, CMC menulis bahawa exchanger yang tidak menyediakan data mandatori ini tidak akan dimasukkan ke dalam harga dan pengiraan volum yang diselaraskan di laman web ini.

Semua pertukaran (exchanger) kini mempunyai tempoh tangguh selama 45 hari untuk menghantar data yang diperlukan, sementara perubahan akan mulai berlaku pada 14 Jun, 2019, kata CoinMarketCap.

Selain daripada pengumuman DATA, CMC juga memperkenalkan ciri-ciri baru seperti CoinMarketCap Block Explorers, CoinMarketCap Shop, API Revised Plans dan Aplikasi Mudah Alih CoinMarketCap.

Pengumuman baru ini datang pada pertembungan kontroversi yang baru-baru ini di sekitar statistik jumlah CMC. Pada 20 Mac, penyedia dana indeks crypto Bitwise Asset Management melancarkan penyelidikan yang mendakwa bahawa 95% daripada volum pada bursa tidak terkawal mungkin bersifat palsu atau tidak ekonomi. Berikutan analisis, CMC secara rasmi mengumumkan rancangan ini untuk menyusun semula kedudukan bursa yang terlibat.

Dinasihatkan pada orang ramai agar tidak berdagan dalam exchanger pertukaran yang baru dan tidak dikenali.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!