Colombia Ikut Jejak Venezuela , Membuka Jalan Industri Blockchain & Cryptocurrency

158

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Presiden Colombia, Ivan Duque baru-baru ini berjanji untuk memotong cukai pelabur cryptocurrency dan syarikat berasaskan blockchain.

Duque menyampaikan mesej pembuka semasa ANDICOM, sebuah kongres antarabangsa mengenai teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) yang diadakan setiap tahun di Cartagena de Indias, Colombia. Rakaman ucapannya kini boleh didapati di YouTube.

Beliau mengaku bahawa dia “terobsesi” dengan teknologi, terutama dengan robot dan kecerdasan buatan (AI). Beliau seterusnya menegaskan bahawa Colombia memerlukan pengatur sendiri untuk industri ICT dan berjanji untuk menubuhkan sebuah institusi yang tinggi untuk transformasi dan masyarakat digital.

Menurut Duque, penggunaan teknologi canggih mungkin membantu negara menangani korupsi bersama-sama dengan meningkatkan keselamatan, keadilan dan perubatan. Beliau mencadangkan untuk memanfaatkan blockchain dan AI untuk mengesan dana awam dan mengesan aktiviti mencurigakan. Colombia kini bergerak ke industri crypto, Duque berjanji untuk mengurangkan cukai perniagaan yang berkaitan dengan cryptocurrency dengan syarat mereka menjana sejumlah pekerjaan baru. Ivan Duque adalah presiden semasa Colombia. Beliau mengambil jawatan pada Ogos 2018 selepas memenangi pilihan raya pada awal bulan Mei. Ahli politik mempunyai latar belakang kewangan yang kuat, yang sebelum ini memegang jawatan penting di Kementerian Kewangan dan Bank Pembangunan Inter-Amerika.

Pada masa yang sama, Bank kewangan negara Colombia agak ragu-ragu mengenai kriptografi mata wang digital. Ini dapat dilihat dari tindakan Bank Colombia menutup semua akaun pertukaran crypto Amerika Selatan iaitu Buda.com pada bulan Jun lepas dan masih tidak mengeluarkan akta sehingga kini.

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!