COVID-19 Mempercepatkan Proses Penggunaan Crypto Untuk Orang Umum

110

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Semasa panel Unitize pada hari Isnin, Balaji Srinivasan memberi komen bahawa COVID-19 telah mengubah segalanya – dan akhirnya dapat mempercepat penerapan Blockchain.

Srinivasan terkenal dengan banyak peranannya di ruang crypto. Dia adalah pelabur besar, usahawan, bekas ketua pegawai teknologi Coinbase dan rakan umum di Andreessen Horowitz. Dia percaya COVID-19 telah menjadikan pemerintah terpusat lebih berkuasa daripada sebelumnya dan merasakan bahawa pemerintahan yang berlebihan menyebabkan orang mencari cara baru untuk mempertahankan hak asasi mereka. Dia berspekulasi bahawa di sinilah crypto dan blockchain dapat memainkan peranan besar di masa depan, sambil menambahkan:

“Ada perkara-perkara tertentu yang sukar dilakukan, kecuali jika anda melakukannya secara terpusat. Bukannya setiap pemerintah gagal. Ini adalah keadaan bahawa setiap pemerintah berkuasa. Dan setiap kerajaan berkuasa dan memperoleh banyak kuasa atas ekonomi, pada dasarnya menghentikan transaksi dan lain-lain. “

Srinivasan menyatakan bahawa ekonomi bukan lagi sesuatu yang “abstrak”, melainkan struktur data yang dapat “dijeda, diedit dan dianalisis”.

Sekiranya dia betul, ini akhirnya boleh mengakibatkan kawalan negara terhadap ekonomi. Wabak ini telah menguji kesatuan masyarakat antarabangsa dan sekaligus meningkatkan standard nasionalisme di seluruh dunia.

Walau bagaimanapun, Srinivasan percaya bahawa kita hidup di dunia yang berpusat dan terdesentralisasi. Dia percaya bahawa negeri-negeri yang tidak dapat bertindak secara kohesi di tengah pandemi kemungkinan akan gagal, dan dia mengatakan bahawa negeri-negeri yang tersisa pasti akan menjadi lebih terpusat.

Srinivasan berspekulasi bahawa mekanisme ini menciptakan tanah tanpa manusia di persimpangan yang dihasilkan, yang menciptakan permintaan yang sesuai untuk zon perdagangan bebas antara dunia pasca-pandemi yang terdesentralisasi dan terpusat.

Srinivasan meramalkan bahawa blockchain akan bertindak sebagai “undang-undang laut” bagi internet untuk mengatur “tanah tanpa manusia” dalam dekade yang akan datang. Dia juga menyatakan bahawa di sinilah “kapitalisme antarabangsa” berlaku.

Balaji menyimpulkan dengan menjadikan teknologi berasaskan Blockchain sebagai alternatif kepada pengaruh politik:

“Pada akhirnya, ada dua cara yang dapat diterima orang: A, kita mempunyai kekuatan total; B, tidak ada yang berkuasa atas kita. Sebaliknya, anda mempunyai Bitcoin, iaitu keadaan terbuka, sumber terbuka, pelaksanaan terbuka, benar-benar diperiksa, benar-benar telus, berdasarkan matematik dan tidak ada yang berkuasa atasnya. “

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!