Craig Wright Menafikan Memindahkan 40 BTC dalam akaun mining sejak 2009

6

Penerima dana jutawan Bitcoin SV, Calvin Ayre mendedahkan penuntut Satoshi, Craig Wright telah menafikan memindahkan 50 BTC dari alamat lama yang tidak disangka oleh sesetengah pihak sebagai pengasas Bitcoin.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Pada hari Rabu, pihak yang tidak dikenali memindahkan 50 BTC ⁠ – bernilai kira-kira $ 486,000 – dari alamat yang mengandungi duit syiling yang dilombong hampir satu bulan selepas pelancaran mainnet Bitcoin pada tahun 2009.

Tetapi dalam respons Twitter terhadap Adam Back Blockstream, Ayre mengatakan bahawa ia tidak ada kaitan dengan Wright:

BUKAN Satoshi, saya hanya bercakap dengannya dan Craig mengesahkan bukan dia.

Walau bagaimanapun, alamat yang dimaksud, 17XiVVooLcdCUCMf9s4t4jTExacxwFS5uh, adalah antara 16,000 yang disenaraikan dalam dokumen mahkamah dalam kes Kleinman lwn Wright, yang dituntut oleh Wright sebagai miliknya.

Catch-22 dalam situasi ini adalah bahawa Wright telah menafikan di mahkamah bahawa dia mempunyai akses ke kunci peribadi ke alamat, jadi jika dia mengatakan dia memindahkan 50 BTC dia akan berada dalam masalah. Tetapi jika orang lain memindahkan duit syiling, itu menunjukkan alamatnya bukan miliknya, sekali lagi meninggalkannya dalam keadaan undang-undang yang bingung.

Sekiranya Ayre dipercayai mengenai penolakan Wright, yang terakhir ini akan menghadapi komplikasi serius dalam perbicaraan yang sedang berlangsung. Hakim telah mempersoalkan kredibiliti Wright lebih dari satu kali.

Harga Bitcoin jatuh 5%
Sebelum tindak balas Ayre, pergerakan 50 BTC dari dompet tidak aktif banyak orang dalam komuniti crypto bertanya sama ada Nakamoto sendiri kembali.

Alamat dompet bukanlah alamat yang dikaitkan dengan pencipta Bitcoin, tetapi jurang aktiviti selama 11 tahun masih menyebabkan penurunan harga BTC sebanyak 5% – dari $ 9,700 hingga $ 9,400 – ketika berita tersebut disiarkan.

Harga BTC jatuh ~ 5% selepas berita pergerakan duit syiling Satoshi

Penolakan Wright harus membendung ketakutan bahawa dia akan menjual sejumlah besar Bitcoin. Pada tahun 2018, dia memposting peringatan yang tidak menyenangkan di Slack, menjelaskan secara terperinci bagaimana dia akan menjual “jumlah BTC yang besar” sekitar waktu halving yang akan memuncak harga BSV.

Namun, yang lain dalam komuniti kripto ada juga yang ragu-ragu bahawa token milik Nakamoto atau Wright. Pengasas Blockstream, Adam Back berpendapat jika Satoshi yang sebenar melucutkan sebahagian dari pegangannya, dia akan memilih alamat yang lebih tidak dikenali.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!