Crypto akan melambung harga july 2018!??, “Coinbase”Memperolehi Firma Perkhidmatan Kewangan untuk Menjadi Peniaga Broker SEC-Regulated

crypto to the moon !?? Coinbase Acquires Financial Services Firm to Become SEC-Regulated Broker Dealer

880

Coinbase , antara (exchanger) terbesar industri gergasi Cryptocurrency pada hari Rabu mengumumkan bahawa ia berada di landasan perancangan untuk mendaftar dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ,  ( Securities and Exchange Commission of the United States SEC ), )sebagai broker-penjual, satu langkah yang akan membolehkannya menyenarai Crypto sebagai Selamat digunakan , dan dilengkapi sekuriti yang kukuh.

 

 

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

image credit to twitter screenshot.

Pengerusi SEC, Jay Clayton berkata bahawa cryptocurrencies yang direka untuk menggantikan mata wang fiat yang biasa digunakan – bitcoin, misalnya – tidak tertakluk kepada undang-undang sekuriti, tetapi terdapat perdebatan mengenai sama ada kriptokumen lain, seperti yang diagihkan pada masa lalu melalui crowdsales, harus dikelaskan secara berbeza. Lebih-lebih lagi, agensi itu mengatakan bahawa hampir setiap tanda permulaan permulaan (ICO) yang ditemui adalah keselamatan di bawah garis panduan persekutuan.

Dalam kenyataan terdahulu, Hirji berkata bahawa empat aset yang disenaraikan di platform Coinbase – bitcoin, ether, bitcoin cash, dan litecoin – adalah antara syarikat yang berasa selesa Dan menyokong penuh , memandangkan iklim pengawal seliaan di AS. Beroperasi sebagai peniaga broker akan memperluaskan senarai aset yang boleh disenaraikan oleh syarikat.

Hirji menulis:

“Kini terdapat banyak jenis aset digital berdasarkan blokchain, dari cryptocurrency hingga token keselamatan kepada koleksi. Di Amerika Syarikat, beberapa aset ini akan tertakluk kepada pengawasan SEC. , mendapatkan lesen ini akan membawa kita satu langkah lebih dekat dengan matlamat kami, yang merupakan cara yang paling dipercayai untuk pelanggan kami untuk membeli, menjual, dan menggunakan pelbagai jenis aset crypto. “

Sebagai sebahagian daripada mendapatkan lesen ini, Coinbase memperoleh tiga syarikat yang memegang pelbagai lesen persekutuan: Keystone Capital Corp, Venovate Marketplace, Inc., dan Digital Wealth LLC. Keystone dan Venovate masing-masing berdaftar dengan SEC dan FINRA sebagai peniaga broker, manakala Digital Wealth mempunyai lesen RIA dari SEC. Venovate juga mempunyai lesen untuk beroperasi sebagai ATS.

Coinbase bukanlah satu-satunya firma cryptocurrency utama yang mencari pendaftaran persekutuan dalam mengejar kepatuhan pengawalseliaan yang lebih besar. Seperti yang dilaporkan oleh CCN, Circle Internet Financial – salah satu daripada pesaing yang paling dibiayai oleh Coinbase – mendedahkan minggu ini bahawa ia merancang untuk mengejar pendaftaran SEC dan berharap untuk akhirnya menerima lesen perbankan juga.

——————————————————————————————————————————
Berita Bonus!

Laporan Mystic Matiin seorang penganalisa crypto yang dipercayai, sedang  menjangkakan  disebabkan berita seperti ini, maka akan dunia crypto akan terus mendapat kepercayaan daripada khalayak umum ,oleh itu harga murah rata rata BTC dan Altcoin  yang dilihat pada hari ini dianggap seperti dapat potongan harga -50% , kerana apabila market cap bertambah semula  dengan kemasukan duit institusi dan khalayak umum maka harga dijangkakan melambung to the moon by july 2018.

untuk mengetahui berita terkini dan bertanyakan soalan tentang crypto boleh join kami di

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!