Crypto Exchange Bitstamp Mengumumkan Perkongsian dengan Bank Utama Swiss

83

Pertukaran cryptocurrency Eropah Bitstamp telah mengumumkan perkongsian dengan bank utama Switzerland, menurut pengumuman yang diterbitkan pada hari Jumaat, 25 Jan.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Bitstamp akan menyokong transaksi Bitcoin (BTC) bagi pihak Dukascopy Bank. Pelanggan akan dapat menghantar BTC ke akaun mereka, menukarnya ke A.S. dan berdagang di Swiss FX Marketplace. Di samping itu, pelanggan boleh memindahkan dana mereka kembali ke dompet dalam bentuk BTC. Bitstamp percaya perkongsian baru itu akan menyumbang untuk merapatkan jurang antara kripto dan kewangan tradisional.

Pada bulan Oktober, 2018, Bitstamp diperolehi oleh firma pelaburan berpangkalan di Belgium NXMH, yang pada gilirannya dimiliki oleh konglomerat media Korea Selatan NXC Corp. Tidak lama selepas pemerolehan itu, Bitstamp mengumumkan ia menuju ke arah “pengembangan global.”

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, satu lagi bank Switzerland, Falcon Private Bank, baru-baru ini memperkenalkan sokongan untuk pemindahan langsung dan penyimpanan kriptografi terpilih. Sehingga Januari, bank itu menyokong empat syiling utama – Bitcoin, Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), dan Litecoin (LTC).

Awal bulan ini, bank pelaburan utama Switzerland, Vontobel melancarkan penyelesaian penjagaan crypto untuk mensasarkan bank dan pengurus aset, membolehkan mereka menawarkan beberapa perkhidmatan berkaitan crypto termasuk pembelian, pemindahan dan penyimpanan aset digital.

Pada bulan Disember, 2018, bandar Switzerland Zug – yang digelar “Crypto Valley” – menduduki ranking komuniti teknologi yang paling pesat berkembang di Eropah, menurut laporan tahunan “State of European Tech” dari firma pelaburan teknologi global yang berpusat di London, Atomico.

Satu lagi kajian yang dijalankan oleh firma pelaburan Swiss crypto CV VC telah menunjukkan bahawa bilangan firma berkaitan blokchain di Switzerland dan Liechtenstein terus meningkat walaupun tahun ini digelar “Crypto Winter.”

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!