Crypto Exchange Canada Lancar Stablecoin – Dolar Kanada

283

Coinsquare, salah satu daripada pertukaran crypto Kanada, akan melancarkan stabilcoin yang disokong oleh dolar Kanada yang digelar eCAD, menurut kenyataan akhbar pada 4 April.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Wang digital baru itu dikatakan disokong pada nisbah 1: 1 dengan dolar Kanada. Coinquare menyatakan bahawa duit syiling baru akan menjadi nilai yang boleh dipercayai dan stabil yang menyediakan pelabur dengan alternatif kepada syiling serupa yang disokong oleh dolar Amerika Syarikat. Cole Diamond, Ketua Pegawai Eksekutif Coinquare berkata:

“Pelancaran eCAD akan mewujudkan cara pemindahan nilai transparan, terjangkau, dan selamat pertama di Kanada dan seterusnya, tanpa risiko ketidakstabilan dalam pasaran tradisional cryptocurrency.”

Pengumuman itu tidak memberikan tarikh wang digital itu secara rasmi akan dikeluarkan.

Stablecoins dilihat oleh sesetengah sebagai jambatan antara bidang crypto dan pelabur tradisional, kerana sokongan mata wang, komoditi atau algoritma dapat memberikan kestabilan yang lebih daripada “cryptocurrency” yang tidak dipatuhi.

Masyarakat crypto telah menekankan pentingnya audit untuk projek-projek stabilcoin, kerana sesetengah suspek telah disyaki tidak mempunyai simpanan sokongan yang bersesuaian.

Tahun lepas, stabilcoin  Tether (USDT) telah diangkut oleh kerajaan A.S. berikutan kecurigaan bahawa projek itu tidak mempunyai dolar yang diperlukan untuk memulangkan mata wang pada nisbah 1: 1 yang dituntut.

Pada bulan Mac 2019, Tether menjadi subjek penelitian lanjut selepas pengguna media sosial menyedari ia telah mengeluarkan tuntutan sebelumnya bahawa Altcoin sepenuhnya disokong oleh dolar A.S.. Dasar yang disemak itu menyatakan:

“Setiap tether sentiasa 100% disokong oleh rizab kami, termasuk mata wang tradisional dan kesetaraan tunai dan, dari semasa ke semasa, mungkin termasuk aset lain dan penghutang daripada pinjaman yang dibuat oleh Tether kepada pihak ketiga, yang mungkin termasuk entiti gabungan.”

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!