Crypto Exchange Gemini Berjaya Lalui Audit Keselamatan

80

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Pertukaran cryptocurrency Gemini telah lulus kajian pematuhan keselamatan yang dilakukan oleh Deloitte firma pengauditan “Big Four”.

Mengumumkan berita pada hari Selasa, Cameron dan Tyler Winklevoss pengasas Gemini mendakwa sebagai firma crypto pertama yang berjaya menyelesaikan ujian Sistem dan Kawalan Organisasi (SOC) 2 Type 1.

“Peperiksaan SOC 2 direka khusus untuk menangani kawalan di organisasi perkhidmatan yang berkaitan dengan sistem di organisasi perkhidmatan yang digunakan untuk memproses data pengguna,” menurut Institut Akuntan Awam Bertauliah Amerika (AICPA).

Gemini berkata Deloitte secara bebas memeriksa dan menilai reka bentuk dan pelaksanaan kawalan keselamatannya untuk memastikan ia memenuhi kriteria perkhidmatan amanah yang ditetapkan oleh AICPA, yang merangkumi “keselamatan, ketersediaan, integriti pemprosesan, kerahsiaan atau privasi” kawalan.

“Ini termasuk kajian mengenai aplikasi pertukaran, infrastruktur, dan pangkalan data pelanggan Gemini, serta sistem storage cryptocurrency yang menjaga kunci peribadi kunci dompet dan talian Gemini,” tambah firma tersebut.

Gemini berkata ia juga komited untuk membersihkan peperiksaan SOC 2 Type 2 tahun ini untuk “mengesahkan lagi keberkesanan kawalan dalaman kami,” dan akan mengambil peperiksaan SOC 2 setiap tahun.

Perbezaan antara peperiksaan Type 1 dan Type 2 memerlukan laporan kawalan dalaman organisasi perkhidmatan pada satu masa tertentu, sementara yang terakhir memerlukannya dalam tempoh tertentu.

Bulan lalu, Gemini juga menerbitkan laporan pengesahan dari BPM firma audit untuk mengesahkan bahawa ia memegang mata wang fiat untuk menyokong stabilcoinnya, Dolar Gemini (GUSD). Firma itu mempunyai kira-kira $ 91 juta rizab fiat untuk mengembalikan peredaran GUSD pada 31 Dis, 2018.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!