Crypto Exchange Kanada – QuadrigaCX Secara Rasmi Diisytiarkan Bankrap

99

Pertukaran cryptocurrency utama Kanada QuadrigaCX telah diisytiharkan bankrap secara rasmi , media tempatan CBC melaporkan pada 8 April.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Kebankrapan Quadriga diluluskan hari ini oleh Hakim Mahkamah Agung Nova Scotia, Michael Wood, dan mengikuti pengadilan cadangan Ernst & Young (EY) bahawa ia harus diisytiharkan muflis awal bulan ini.

Pasukan undang-undang EY kemudian berhujah bahawa proses penyusunan semula untuk QuadrigaCX di bawah Akta Penyusun Kredit (CCAA) Syarikat harus beralih ke proses alternatif di bawah Akta Kebankrapan dan Insolvensi (BIA).

Keputusan itu sekarang memberi kuasa penyelidikan EY yang ditingkatkan sebagai pemegang amanah di bawah BIA, yang bermaksud syarikat itu boleh menghendaki pengeluaran dokumen dan kesaksian dari saksi.

Hari ini, Wood juga memberikan perintah pemeliharaan aset dari EY, yang meliputi semua aset yang dipegang oleh Jennifer Robertson – isteri pengasas bersama Quadriga Gerald Cotten. Perintah itu melarang Robertson menjual, mengeluarkan dan memindahkan apa-apa aset.

Seperti yang dilaporkan sebelum ini, Quadriga memfailkan perlindungan kreditor apabila – setelah kematian Cotten – ia kehilangan akses kepada dompet sejuk dan kunci sepadan, yang seolah-olah memegang aset yang terhutang kepada pelbagai pelanggan. Pada masa ini, bursa dilaporkan mempunyai lebih daripada $ 195 juta kepada lebih daripada 115,000 pelanggan.

Pada akhir bulan Mac, wakil undang-undang Quadriga – firma undang-undang Miller Thomson dan Cox & Palmer – membentuk Jawatankuasa Rasmi Pengguna Exchanger Yang Terjejas. Jawatankuasa ini bersedia untuk membantu firma undang-undang mewakili semua pengguna yang terlibat dalam prosiding mahkamah terhadap QuadrigaCX.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!