Crypto Exchanger Mengikut Syariah Islam Bakal Dilancarkan pada 2019

88

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Projek ADAB Solution, yang berpangkalan di Emiriah Arab Bersatu, merancang untuk melancarkan FICE – Crypto Exchange First Islamic yang akan beroperasi “mengikut prinsip undang-undang Syariah.” Syarikat menjangkakan untuk mencapai perdagangan $ 146 juta sehari dan $ 4.4 bilion perolehan bulanan menjelang 2020.

Kewangan Islam sebagai asas pertukaran kripto
Projek baru belum dilancarkan tetapi ia telah mendapat perhatian masyarakat crypto. Islamic Crypto Exchange Pertama ditandakan sebagai nombor satu dalam penarafan Coin Shark yang baru diterbitkan “Projek TOP 10 ICO yang Menjadi Idea Paling berguna pada 2018.” Syarikat itu mengatakan produk mereka adalah “peluang untuk pasaran crypto memasuki dunia Islam “Dan ia akan menjadi” bursa mata wang pertama yang pertama di dunia yang akan beroperasi dengan sepenuhnya mematuhi prinsip-prinsip kewangan Islam.

“Ini bermakna terdapat dua jabatan khas untuk mengawal bagaimana platform berfungsi. FICE akan mempunyai Jabatan Kewangan Islam yang khusus dan Lembaga Penasihat Syariah dalam strukturnya. Lembaga Penasihat Syariah akan menyatukan ahli-ahli kewangan Islam terkenal yang akan menganalisa dan mengesahkan bahawa setiap mata wang kriptografi yang akan disenaraikan di FICE adalah “halal”, jadi pelanggan Islam yang ingin menggunakan perkhidmatan mereka boleh bergantung pada anggaran ini. Menurut ADAB Solution, perbezaan antara platform pertukaran konvensional dan Islam adalah tidak akan ada spekulasi atau manipulasi pasaran oleh FICE.

Kewangan Islam
Pakar melaporkan kenaikan berterusan dalam kewangan Islam sejak sedekad yang lalu. Pada September 2018, Daily News menulis bahawa pertumbuhan tahunan pasaran ini adalah 10-12 peratus dalam tempoh 10 tahun yang lalu. Selain itu, analisis dari Thomson Reuters pada Julai 2018 menganggarkan nilai kewangan Islam sebagai $ 2.2 trilion. Mereka juga menyatakan bahawa industri ini tersebar di lebih daripada 60 buah negara. Pakar-pakar meramalkan kewangan Islam meningkat kepada $ 3.8 trilion menjelang 2022.

Menurut Pusat Penyelidikan Pew, terdapat 1.8 bilion umat Islam di dunia dan jumlah ini semakin meningkat setiap tahun. Itulah sebabnya ADAB Solution percaya bahawa mereka telah memilih masa terbaik untuk mencipta First Islamic Crypto Exchange. “Idea FICE sangat relevan dan diperlukan” – kata syarikat itu.

ICO dan rancangan masa depan
Penyelesaian ADAB menawarkan pengguna untuk membeli token ADAB mereka sendiri semasa ICO yang dilancarkan pada Ogos 2018 dan akan diadakan sehingga Februari 2019. Kos mata wang digital Islam adalah $ 0.1 dan syarikat menjangkakan nilai duit syiling akan meningkat kepada $ 11.5 menjelang akhir daripada 2022. Token ADAB boleh digunakan untuk membayar komisen ke atas semua transaksi dalam platform. Syarikat juga menjanjikan secara automatik membakar 10 peratus daripada setiap komisen yang diterima olehnya untuk mengurangkan bilangan token dan meningkatkan nilainya.

ADAB Solution menjangkakan untuk menarik kira-kira 730,000 orang selepas pelancaran projek itu pada 2019. Pasukan merancang untuk meningkatkan bilangan ini sebanyak hampir tiga kali dan mencapai 1.9 juta penonton pada tahun 2022, termasuk pengguna Islam dan bukan Islam.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!