Debat Reddit Antara Top Crypto Privacy

309

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Baru-baru ini di Reddit ,berlaku perbahasan debat tentang konsep Privasi dari Komuniti Monero dan PIVX.

Layari Laman Web Reddit tentang debat tersebut:   https://www.reddit.com/r/CryptoCurrency/comments/99qo6l/monero_vs_pivx_the_first_scheduled_privacy_coin/?utm_source=reddit-android

Selamat datang semua! Seperti yang dijadualkan dalam komuniti masing-masing pada awal hari ini (seperti yang dilihat di sini , kami akan menjadi tuan rumah perbahasan pertama antara dua crypto ini!

Mengapa Privasi?
Penggunaan arus perdana Crypto membawa kepada ketakutan yang belum pernah terjadi sebelumnya, jika sebelum ini transaksi privasi tidak pernah dipersoalkan , kini banyak pihak berkuasa sudah mula campur tangan dalam privasi dunia crypto –  kini SEMUA perkara adalah umum. Kita akan menghadapi cabaran sosial dan ekonomi yang tidak ada generasi lain lalui, di mana gaji, baki akaun dan setiap pembelian dicatatkan secara kekal untuk jiran anda yang nakal atau orang yang gila mengintip. Oleh itu privasi coin dicipta untuk tetap memastikan setiap transaksi dirahsiakan, dan perkara ini pasti tidak disukai oleh pihak berkuasa ini kerana banyak kesempatan boleh diambil oleh orang yang berdagang sesuatu yang menyalahi undang-undang negara.

Apakah PIVX?
PIVX mengambil ciri terbaik DASH dan menambah beberapa ciri unik. Cryptocurrency menggunakan protokol privasi yang disebut zk-SNARKs atau zero-knowledge proof yang juga digunakan dalam zCash, Monero dan DASH. Ia sama dengan ZCoin kerana ia juga menggunakan versi adat protokol Zerocoin. Ia mempunyai ciri pilihan untuk menghantar duit coin peribadi.

Pengguna boleh menghantar jumlah pecahan dan menghantar crypto terus ke dompet penerima. Ini adalah hibrid antara DASH dan ZCoin, menggabungkan privasi dan Proof of Stake (PoS).  PIVX adalah satu-satunya cryptocurrency (PoS) yang telah melaksanakan seluruh set keperluan seperti yang dinyatakan dalam whitepaper Zerocoin.

 

Apa itu Monero?
Monero adalah cryptocurrency utama dengan tumpuan kepada urus niaga peribadi dan penapisan. Kebanyakan cryptocurrency yang sedia ada, termasuk Bitcoin dan Ethereum, mempunyai blok kunci telus, yang bermaksud bahawa urusniaga secara terbuka dapat diverifikasi dan dapat dikesan oleh sesiapa sahaja di dunia. Selain itu, menghantar dan menerima alamat untuk urus niaga ini mungkin berpotensi menjadi pautan kepada identiti dunia sebenar seseorang.

Monero menggunakan kriptografi untuk melindungi alamat penghantaran dan penerimaan, serta jumlah urusniaga. Transaksi Monero adalah sulit dan tidak boleh dikesan.

Crypto privasi lain juga termasuk tetapi tidak terhad kepada Particl, Zencash, Dash dan Zcash. Semua orang dialu-alukan untuk perbincangan – tetapi tumpuan utama hari ini adalah antara kedua-dua komuniti ini iaitu Monero VS PIVX

Layari Laman Web Reddit tentang debat tersebut : https://www.reddit.com/r/

 

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!