DeusCoin – Transaksi Altcoin Pertama Di Malaysia , Sistem Baru Crypto Pertama Malaysia Memperluaskan Kepenggunaan

1,288

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Deuscoin mula perancangannya pada Januari 2017 , dan disenaraikan dalam Coinmarketcap pada Feb 2017, Deuscoin berjaya membentuk komuniti diwaktu itu, hingga dimana ketika pasaran berada dikemuncak harga tertinggi pada Feb 2018 dan jatuh teruk oleh kerana manipulasi,serangan FUD media,peperangan syarikat IPO Silicon Valley serta Pasaran Saham Conventional pada  pasaran crypto membuatkan semua harga crypto jatuh teruk.

Namun jika dilihat dari sudut’ point of view’ kemajuan teknologi akan datang , adalah mustahil untuk era digital 2020 menolak teknologi blockchain mahupun matawang digital. Walaupun pasti ada yang akan menentang , namun teknologi Blockchain akan menjadi majoriti bila sampai masanya. Ini kerana Generasi Y pasti menerima teknologi blockchain yang seiring dengan keperluan semasa waktu itu.

DeusCoin
Deuscoin menggunakan consensus Bitcoin. Malah, Deuscoin boleh jadi lebih baik dari Bitcoin dan mana-mana Crypto-Currency ini kerana , Duescoin mempunyai komuniti yang ramai dan sangat membantu dalam melebarkan sayapnya. Malah kekuatan pencipta crypto tersebut dalam meluaskan kepenggunaan Deuscoin , seperti inovasi sistem POS perniagaan, vendormachine , token dobi , malah berkemungkinan besar bekerjasama dengan syarikat pra-bayar “Touch N Go”,atau dalam perkhidmatan Payment Gateway

Sebelum ini ,Deus coin menawarkan Dividen bagi pemegang crypto Deuscoin mendapat dividen mining mengikut jumlah nilai pegangan melalui platform SVD. Namun setelah melalui beberapa peringkat inovasi dalam teknologi blockchain , kini DeusCoin melebarkan sayapnya dengan menambah servis perkhidmatan dalam meluaskan penggunaan Deuscoin di Malaysia serta global.

Sistem POS (Point Of Sale) Crypto
Kini Deuscoin mencipta sebuah aplikasi POS untuk semua jenis perniagaan. Malah dengan sistem POS Deuscoin , kini semua kedai boleh menerima pembayaran melalui crypto-crypto yang terpilih. Malah kelebihan sistem POS ini terlalu banyak kelebihan dan memudahkan Pemilik perniagaan memantau perniagaan mereka melalui sistem komputerasi. Selain itu , menjimatkan majikan , tidak perlu mengupah orang untuk memantau stok barang, stok order , malah penipuan yang sering dilakukan pekerja cashier juga pasti akan ditangkap. Dengan sistem POS ini , banyak perniagaan kebanyakan peruncitan menggunakan sistem ini bagi memudahkan perniagaan mereka.

Mesin Vendor
Selain dari Perniagaan peruncitan, Deuscoin juga boleh digunakan dalam perniagaan Dobi Layan Diri serta Mesin Vendor air ataupun makanan ringan. Dengan ini penggunaan Deuscoin diperluaskan melalui apa jua jenis perniagaan.

Marketplace
Dalam masa yang sama , Deuscoin sedang bekerjasama dengan beberapa syarikat dan platform marketplace online. Bermakna anda boleh menggunakan Deuscoin untuk membeli barang-barang keperluan atau kehendak secara online.

Secara tidak langsung , Duescoin mempunyai potensi yang sangat tinggi dalam implikasi crypto dalam Malaysia. Malah Deuscoin juga bercadang akan membentuk institusi Bank bagi crypto di Malaysia selepas Akta yang akan ditetapkan oleh Bank Negara Malaysia.

Bagi penulis, Deuscoin adalah satu pelaburan jangka masa panjang yang sangat potensi. Dengan sistem POS yang sudah sedia ada dibina dan” READY TO GO”
apakah ini potensi untuk menghasilkan ECOSISTEM yang sentiasa diguna 24jam oleh transaksi peniaga-peniaga online dan pembeli online.. meaning that kita akan ada banyak HODLERS ,pada masa sama kita dapat membuat harga sentiasa bergerak dari semasa ke semasa,kerana shopping is now (24hours)!, teknologinya telah terbukti dan transaksi pertama mengguna ALTCOIN (DEUSCOIN) untuk membeli kopi dan pemetik api seperti gambar dan video di atas …

Akhir sekali ,selaku Investor kita kena menilai dari segi potensi masa depan dan penggunaannya yang memudahkan rakyat jelata, apa pun, kita harus tahu yang dengan ilmu dan mengkaji kita akan nampak reality , dengan ura ura tanpa kaji akan jadilah kita macam donkey!!

sejujurnya sebelum wujud sistem POS ni macam consider 10 kali untuk tulis artikel tentang deus ini tetapi dengan penilitian teliti dan melihat potensi teknology pertama yang membolehkan peniaga melakukan sebarang urusan tanpa kertas sebagai wang tapi kali ini we just ” SCAN N GO” with this crypto.

Pendapat Mystic Matiin , we are looking at the potential used of it , yang lambat laun pun dunia akan guna CRYPTO sebagai pengganti paper money tetapi adakah penggunaannya akan diterima semua atau dilihat sebagai sia sia , kita kena sentiasa berjaga jaga dengan arus pergerakan drastik dunia maka kita akan tetap menuju kepada “CASHLESS SOCIETY” , lihatlah artikel artikel di blocky yang menceritakan bahawa CRYPTO dah diterima oleh rata rata negara jiran kita.

Tinggal masa sahaja sebelum ianya akan disambut oleh orang yang peka mengambil peluang mengumpul asset mereka, saat kejatuhan market ini,kepada yang asyik menyalahkan SCAMMER atau sesiapa ,maka silalah duduk dan bercakap saja sementara arus dunia tidak pernah akan berhenti untuk menunggu kita,sebaliknya kita yang kena menilai sesuatu degan memahami ilmu bukan sekadar membaca dan menghafal saja. .

Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!