Dubai Bakal Jadi Crypto City Tahun 2020

166

Pengguna di Dubai tidak lama lagi akan dapat menggunakan mata wang digital untuk membayar barangan, perkhidmatan dan utiliti berikutan perkongsian kerajaan baru, kenyataan akhbar mengesahkan Selasa, 9 Oktober.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Kesepakatan antara emcredit, anak syarikat Jabatan Pembangunan Ekonomi Dubai, pembekal pembayaran blockchain Pundi X, dan rakannya Ebooc Fintech & Loyalty Labs LLC akan memudahkan pembayaran jualan PoS dalam mata wang emcash.

Ebooc akan menyediakan terminal PoS untuk pembayaran dalam akaun simpanan, manakala Pundi X merancang untuk melancarkan 100,000 unit Pos sistem di seluruh dunia dalam tempoh tiga tahun akan datang, nota siaran akhbar.

Layari Laman Web : https://www.emcredit.com/

Emcash disandarkan ke mata wang fiat Emiriah Arab Bersatu (UAE) iaitu dirham.

“Kami membayangkan pengguna di Dubai mampu membuat pembayaran masa realtime menggunakan mata wang digital Dubai untuk semua keperluan pembayaran mereka membeli-belah, membayar yuran kerajaan dan sebagainya,”

Dubai terus memposisikan diri sebagai inovator blockchain di peringkat negeri, dengan pelbagai skim yang berterusan sebagai sebahagian daripada matlamatnya untuk menjadi bandar yang dikuasai sepenuhnya blockchain menjelang 2020. Pelan untuk melancarkan emcash pertama kali muncul pada bulan September tahun lepas, dengan butir-butir penuh rangkaian pembayaran untuk disusul kemudian pada tahun ini dan tahun depan.

U.A.E. juga merancang untuk memperkenalkan peraturan-peraturan yang akan membolehkan tawaran duit syiling permulaan (ICO) digunakan sebagai cara pengumpulan dana untuk syarikat-syarikat domestik bermula tahun depan.

Sementara itu, Pundi X menjadi tumpuan perhatian yang tidak diingini pada bulan Jun selepas penggodam berjaya mencuri 2,6 miliar tokens NPXS dari Coinrail pertukaran exchanger Korea Selatan.

Pada bulan Julai, Bancor mengumumkan pelanggaran keselamatan yang menyebabkan kehilangan 300,000 token Pundi X.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!