Ekosistem Bitcoin cash Menyaksikan Gelombang Penerimaan Peniaga

133

Baru-baru ini news.Bitcoin.com melaporkan Bitpay melancarkan integrasi Bitcoin Cash (BCH) untuk kad debit Visa. Sejak itu syarikat tersebut telah melaksanakan sokongan invois BCH untuk semua pembekal syarikat tersebut, dan kini bitcoin cash boleh dibelanjakan melalui beribu-ribu peniaga di seluruh dunia.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Beribu Peniaga dan Organisasi ‘Nonprofits” Kini Menerima Bitcoin Cash

Penerimaan peniaga dilihat telah meningkat akhir-akhir ini untuk ekosistem BCH, pada satu ketika lonjakan metirk cukup tinggi. Bitpay telah menggabungkan pembayaran bitcoin cash sepenuhnya untuk semua pembekal dan pedagang yang menggunakan perkhidmatan pemprosesan pembayaran syarikat itu. Sejak ‘fenomena mata wang kripto’ melanda dunia pada tahun 2017, senarai pedagang Bitpay telah bertambah banyak berbanding tahun lalu. Ini termasuk pertumbuhan peniaga yang ketara di A.S., Amerika Selatan, Asia, dan Eropah.

 

Bitcoin cash boleh digunakan di Microsoft.

Penyokong Bitcoin Cash sangat gembira melihat sesetengah peniaga kegemaran mereka menerima BCH sebagai bentuk pembayaran dan bayaran yuran rangkaian jauh lebih rendah. Senarai vendor Bitpay yang kini menerima BCH termasuk Newegg, Apmex, Vultr, Namecheap, eGifter, Gyft, Zeek, Wefunder, Heifer International, Vodi, JM Bullion, dan banyak lagi. Ini juga termasuk pelbagai jenis badan ‘nonprofits’ dan bdan amal seperti Save the Children, Internet Archive, Yayasan Frontier Elektronik dan Wikipedia.

Bitcoin cash boleh di gunakan untuk menderma kepada beratus badan amal dan organisasi nonprofits seperti Electronic Frontier Foundation.

Dompet BIP 70 Menyokong Bitcoin Cash dan BCH Digunakan Untuk Pembayaran Rentas Sempadan

Sebagai tambahan kepada pelbagai peniaga dan badan nonprofits yang kini tersedia untuk ekosistem BCH, pembayaran Bitcoin Cash juga kini serasi dengan Protokol Pembayaran (BIP70) yang digunakan dalam invois Bitpay. Kini terdapat banyak dompet yang menyokong penggunaan ciri ini, dan pelanggan Elektron Cash telah ditambahkan semalam. Dompet yang serasi dengan Protokol Pembayaran BCH termasuk Wallet BRD, Bitcoin Core, Edge (sebelum ini Airbitz), Electrum, Mycelium, Copay, Bitpay, dan Wallet Bitcoin.com. Pengguna tunai Bitcoin yang mempunyai jenis dompet ini boleh menggunakan mana-mana pedagang Bitpay.

Pengumuman lain dari Bitpay yang juga akan menjadi penyokong BCH adalah perkongsian syarikat dengan bursa Korea Selatan Bithumb. Kedua-dua syarikat melancarkan penyelesaian pembayaran rentas sempadan yang akan menggunakan BTC dan BCH untuk membantu mengurangkan kos pembayaran antarabangsa bagi perniagaan Korea Selatan. Exco Bitpay, Sonny Singh mengatakan bahawa syarikat-syarikat Korea Selatan kadang-kadang membayar atau menerima $100,000 – $5 juta USD setiap invois. “Penjimatan 1 – 2% pada setiap invois boleh menyebabkan penjimatan kos dramatik,” jelas Singh.

Secara keseluruhan pengumuman Bitpay mengintegrasikan bitcoin cash telah mengejutkan penyokong BCH kerana bilangan peniaga ditambah kepada ekosistem, dan platform pembayaran rentas sempadan Korea Selatan yang baru akan meningkatkan penggunaan BCH. Sebagai tambahan kepada Bitpay, sejak syarikat San Francisco Coinbase mengintegrasikan sokongan bitcoin cash, pembayaran BCH dapat digunakan dengan plugin peniaga baru.

[ sumber: Bitcoin News, 21 Mac, ditulis oleh Jamie Redman ]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!