Elon Musk: Zaman Wang Kertas Akan Berlalu

375

Usahawan teknologi dan Ketua Pegawai Eksekutif Tesla – Elon Musk berkata struktur Bitcoin (BTC) adalah “agak cemerlang” dan bahawa mata wang digital adalah “cara yang jauh lebih baik untuk memindahkan nilai daripada kepingan kertas.” Musk membuat kenyataannya semasa temu bual di firma khidmat nasihat ARK Siaran podcast pada 19 Februari.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Sebagai tindak balas kepada soalan mengenai sama ada Bitcoin menjadi satu-satunya cryptocurrency asli Internet, Musk berkata bahawa “struktur Bitcoin cukup cemerlang,” dan  dia berfikir bahawa “salah satu kelemahan crypto adalah tenaga letrik untuk menghasilkan bit.

Musk terus mengatakan bahawa cryptocurrency “memintas kawalan mata wang kertas dan zaman wang kertas akan pergi, crypto adalah cara yang jauh lebih baik untuk memindahkan nilai daripada kepingan kertas, itu pasti.”

Februari lalu, Musk menulis bahawa dia hanya memiliki 0.25 BTC. Beliau berkata dalam tweet yang sama bahawa selain daripada 0.25 BTC seorang rakan telah memberi kepadanya “bertahun-tahun yang lalu”.

Sebelum ini, pemain industri utama juga berpendapat bahawa Bitcoin menduduki tempat yang unik sebagai “emas digital.” Mike Novogratz, bekas rakan Goldman Sachs dan pengasas bank saudagar crypto Galaxy Digital, berkata bahawa “Bitcoin akan menjadi digital emas, tempat di mana anda mempunyai wang universal, ia bukan wang AS, ia bukan wang Cina, ia worldwide.

Pengasas bersama Twitter dan Ketua Pegawai Eksekutif Jack Dorsey – yang terkenal kerana keyakinannya bahawa Bitcoin akan menjadi “mata wang asli Internet” – berkata awal bulan ini bahawa “[Bitcoin] merasakan ia adalah yang ingin menjadi mata wang yang paling dominan.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!