EnjinCoin ENJ Bakal Meletup – Memudahkan Penciptaan Crypto dengan templete

908

ERC-1155: Standard Crypto
Tiga tahun yang lalu, Ethereum membawa mesin virtual blockchain Turing yang lengkap kepada pemaju di seluruh dunia.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Ia selamat untuk mengatakan bahawa sebahagian besar kontrak pintar yang digunakan di Ethereum adalah token. Token adalah smart kontrak yang banyak diguna pakai oleh beberapa company besar.

Dalam ekonomi, kecenderungan adalah harta benda yang baik atau komoditi yang unitnya pada dasarnya boleh ditukar ganti. [1]

Sebagai contoh, sejak satu kilogram emas tulen bersamaan dengan apa-apa kilogram emas tulen, sama ada dalam bentuk syiling, jongkong, atau di negeri-negeri lain, emas adalah pasaran harga semasa global .

Sesetengah permainan blockchain baru, kini menggunakan standard ERC-721 Token Non-Fungible yang lebih baru dan membolehkan setiap unit menjadi item koleksi yang unik dengan nombor sirinya sendiri. Ini telah menjadi popular di beberapa permainan blockchain awal kerana kejayaan CryptoKitties.

Platform Mainstream Perlu Tokoh Perubahan
Apabila kami mula membina Enjin coin setahun yang lalu, kami sedar bahawa piawaian token semasa tidak akan berfungsi untuk item yang menggunakan permainan mainstream. Oleh sebab itu kami membina sejenis token baru dari Ethereum , yang asasnya diilhamkan oleh reka bentuk ERC-721.

Permainan Multiplayer Mempunyai Banyak Item
Runescape mempunyai 35,000 dan World of Warcraft, raja MMO mempunyai lebih dari 100,000 item yang berbeza! Penembak seperti Overwatch dan Team Fortress 2 masing-masing mempunyai ribuan skin dan item.

Masalah terbesar dengan reka bentuk token sedia ada ialah mereka perlu menyebarkan kontrak berasingan kepada blockchain untuk setiap jenis item.

Ia seperti terpaksa membeli komputer baru untuk setiap aplikasi yang anda mahu gunakan.

Setiap token blockchain yang wujud sekarang memerlukan pemaju untuk membina dan menggunakan smart kontrak penuh. Kontrak ini biasanya mengandungi kod lama yang sama dengan setiap penggunaan token lain, dengan tweak kecil untuk nama token atau bilangan perpuluhan (decimal supply).

Apa yang boleh dilakukan kepada blockchain?
Setiap nod terdistribusi tunggal perlu mengekalkan kod dan antaramuka setiap token yang hidup selama-lamanya. Ini adalah pembaziran besar data dan saiz negara!

EnjinX, peneroka blockchain yang akan datang, telah melanggan pemindahan dari lebih 74,000 token yang berbeza yang digunakan pada Ethereum sejak 2015.

Bayangkan impak walaupun satu permainan blockchain “hit” tunggal dengan 100,000 item … kos semata-mata untuk menggunakan banyak token ini kerana kontrak akan menjadikannya praktikal mustahil untuk mana-mana studio permainan untuk mengurus.

ERC-1155 mengambil pendekatan baru untuk menentukan token. Item kini disimpan dalam kontrak tunggal dengan jumlah minimum data yang diperlukan untuk membezakan token dari yang lain. Negeri kontrak mengandungi data konfigurasi per ID Token dan semua kelakuan yang mengawal pengumpulan.

Swap Atom – Item Pelbagai Dagangan
Reka bentuk tanda sedia ada akan memerlukan proses pelbagai langkah untuk mencapai sesuatu yang dipanggil swap atom, bertukar satu jenis token untuk yang lain tanpa perantara.

Itulah 4 urus niaga yang diperlukan untuk menukar 2 token. Setiap jenis token tambahan yang ditambahkan ke dalam perdagangan memerlukan langkah kelulusan tambahan, sejak token ERC-20 dan token ERC-721 semuanya tersilap dalam kontrak berasingan.

Reka bentuk unggul Item ERC-1155 Crypto membolehkan pertukaran sebarang jumlah token dalam hanya 2 langkah mudah:

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!