ETH Constinople Tunda Ke Hujung Bulan Febuari

264

Pemaju teras Ethereum (ETH) telah menangguhkan pengaktifan hardfork Constantinople hingga akhir Februari. Peningkatan kini ditetapkan untuk dilaksanakan pada blok ETH 7,280,000, seperti yang diumumkan oleh ketua pasukan di Ethereum, Peter Szilagyi, dalam tweet Jan. 18.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Dalam pengumumannya, Szilagyi menjelaskan bahawa pengaktifan akan berlaku di blok nombor 7,280.000, yang dijangka dilombong pada 27 Februari 2019. Peningkatan itu dilaporkan akan dilaksanakan sebagai “fork tunggal di mainnet dan post-Constantinople-fixup pada testnet untuk mendapatkannya kembali dalam ciri-ciri terbaik dengan rangkaian utama. ”

Tarikh akhir yang baru datang berikutan kelewatan yang tidak diduga atas kelemahan keselamatan yang baru ditemui membolehkan serangan dari luar kembali,  telah dikesan dalam kod Constantinople oleh ChainSecurity firma kontrak pintar.

Rentetan itu kononnya membolehkan penyerang berpotensi untuk mencuri cryptocurrency dari kontrak pintar di rangkaian dengan berulang kali  ketika memberi data palsu tentang keseimbangan ETH sebenar. Untuk menampal kelemahan, pelancaran peningkatan telah ditangguhkan sehingga notis selanjutnya.

Constantinople yang akan datang adalah peningkatan kepada rangkaian ETH, yang melekatkan Cadangan Penambahbaikan Ethereum (EIPs) yang berasingan untuk melembutkan peralihan dari bukti kerja semasa (PoW) kepada bukti yang lebih cekap tenaga PoS) algoritma konsensus.

Setelah dilaksanakan, penambahbaikan tersebut pada asasnya akan mengubah rantaian Ethereum, menghalang keserasian yang mundur – yang bermaksud bahawa nod rangkaian mestilah sama ada mengemaskini secara serentak dengan seluruh sistem atau terus berjalan sebagai entiti blockchain berasingan.

Seperti yang dilaporkan beberapa minggu yang lalu, bursa utama cryptocurrency termasuk Coinbase, Kraken, Huobi, dan OKEx telah mengesahkan sokongan mereka terhadap Constantinople.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!