Eth Menggunakan Proof-of-Stake Hardfork akan datang

390

Pengasas bersama Ethere (ETH), Vitalik Buterin mengisytiharkan bahawa blockchain masa depan dengan sharding berdasarkan bukti-bukti (PoS) akan “beribu-ribu kali lebih cekap” dalam thread Twitter panjang yang disiarkan pada 10 Disember.

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Dalam siri panjang tweets, Buterin menangani aplikasi bukan kewangan teknologi blockchain. Beliau menyatakan bahawa, sebagai kemajuan skalabiliti (yuran pemanduan ke bawah) dan pengalaman pengguna (UX) menjadi lebih baik, aplikasi bukan kewangan akan menjadi “sebahagian besar cerita.”

Beliau juga menyatakan bahawa rantaian blok tidak mengenai “mengurangkan kos pengiraan,” tetapi sebaliknya meningkatkan kos pengiraan sementara mengurangkan kos sosial. Buternin menyatakan bahawa komputer telah menjadi 1 trilion kali lebih murah per unit pengiraan dalam 70 tahun terakhir manakala tenaga kerja manusia mendapat mana-mana dua hingga 10 kali lebih mahal.

Buterin menambah bahawa “menanggung kos teknikal yang tinggi untuk mencapai pengurangan dalam kos sosial sekurang-kurangnya tawar-menawar yang sangat baik.” masa depan blockchain dengan bukti pegangan dan sharding akan beribu-ribu kali lebih cekap, dan supaya pengorbanan kecekapan meletakkan sesuatu pada rantaian akan menjadi lebih diterima.

Untuk melaksanakan PoS, pemaju Ethereum menggunakan Casper – hibrid PoS dan bukti kerja (PoW) . Casper dijangka membantu menyelesaikan penggunaan tenaga yang berlebihan dan “isu-isu dengan akses yang sama kepada perkakasan perlombongan, pemusatan kolam lombong, dan pasaran ASIC yang baru muncul.”

Nampaknya perang Ethereum akan makin dashat berbanding perang BitcoinCash

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!