Ethereum Bakal Mempunyai Banking Sistem & Insurans

242

Dua pemula ethereum telah bekerjasama untuk membantu membawa perlindungan seperti akaun bank kepada pengguna blockchain ethereum serta Insurans.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Koperasi insurans Nexus Mutual dan pembekal dompet Argent bercadang untuk menawarkan gabungan kontrak pintar dan insurans untuk memastikan dana pengguna Argent selamat dari penggodam. Pertama, kontrak pintar direka untuk mencegah pencuri dompet dengan pemindahan beku sementara di atas batas perbelanjaan harian ke alamat yang tidak terdapat pada senarai putih pengguna.

Pengguna mempunyai 24 jam untuk membatalkan perpindahan beku – sama seperti bank mungkin melangkah masuk dan mencegah penipuan kad atau aktiviti mencurigakan yang serupa pada akaun. Sebaliknya, keadaan default untuk crypto lebih dekat dengan wang tunai: apabila ia hilang, ia hilang.

Tetapi sekiranya kontrak pintar gagal melakukan tugasnya, Nexus dan Argent membentuk dana yang akan memastikan ahli-ahlinya tidak kerugian. Untuk mengambil bahagian, pengguna harus mempunyai token Nexus ‘NXM, yang mana mereka akan menerima ganjaran. Ini adalah sama dengan apa yang berlaku apabila pemegang polisi syarikat insurans bersama menerima dividen ke atas modal mereka.

Ini bukan tahap perlindungan yang sama seperti insurans FDIC, yang disokong oleh kepercayaan penuh dan kredit kerajaan A.S.. Tetapi, Nexus memanfaatkan idea-idea tradisional yang berorientasikan pelanggan dan berorientasikan komuniti.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!