Ethereum Constantinople Hard Fork Akan Datang pada pertengahan Januari 2019

192

Pemaju teras Ethereum (ETH) telah bersetuju untuk melancarkan hardfork Constantinople yang ditunggu-tunggu di blok 7,080,000, seperti yang diputuskan dalam mesyuarat pemaju dua minggu pada hari Jumaat, 7 Disember.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Perjanjian baru itu mengikuti keputusan terdahulu untuk menangguhkan fork Constantinople pada akhir Januari 2019 disebabkan oleh “isu konsensus” yang berlaku semasa ujian naik taraf pada testop Ropsten pada bulan Oktober.

Memandangkan  blok ETH bilangan baki blok sekitar 234,431, peningkatan Constantinople mungkin menjadi aktif dalam masa 38 hari dari waktu akhbar, atau sekitar 14 Januari 2019, menurut data dari Ethercan explorer blocker Ethereum.

Hardfork Constantinople yang akan datang merangkumi lima Cadangan Penambahbaikan Ethereum (EIPs) yang berasingan untuk melancarkan peralihan daripada bukti kerja (PoW) kepada algoritma konsensus yang lebih cekap dari segi kuasa (PoS).

Sebaik sahaja diaktifkan, peningkatan itu sepatutnya merubah fundamental Ethereum, dengan kemas kini nod segerak ke seluruh sistem.

Ethereum adalah platform blockchain terbuka yang memaparkan kontrak pintar dan Ether cryptocurrency asli. Dilancarkan pada 30 Julai 2015, Ethereum kini menjadi cryptocurrency terbesar ketiga dengan cap pasaran sekitar $ 9.7 bilion dan didagangkan pada $ 95.88 pada masa akhbar, menurut data dari CoinMarketCap.

Baru-baru ini, Ethereum bersama Vitalik Buterin telah mendapat gelar doktor kehormat dari universiti tertua Switzerland, University of Basel, untuk “pencapaian cemerlang dalam bidang kriptografi, kontrak pintar, dan reka bentuk institusi.”

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!