Ethereum – Progres Perkembangan “Smart Kontrak”

142

Pemaju Ethereum (ETH) baru-baru ini telah membincangkan kemas kini yang paling penting yang akan berlaku ke rangkaian ETH di Ethereum Core Devs Meeting # 40 yang berlaku pada Jumaat, 15 Jun.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Titik utama pertemuan baru-baru ini ialah menjadualkan semula siaran dua peningkatan rantaian Ethereum utama seperti Casper dan sharding. Casper sepatutnya dibebaskan sebagai kontrak pintar secara berasingan daripada update terbaru shard. Cadangan-cadangan baru menunjukkan bahawa Casper boleh dibebaskan pada shard, atau sebaliknya.

Sharding, yang diumumkan oleh pengasas bersama Ethereum, Vitalik Buterin pada April 2018, adalah satu kaedah untuk meningkatkan jumlah urus niaga yang dapat diproses oleh seorang blockchain. Idea sharding adalah bahawa nod menyimpan hanya sebahagian daripada pendaftaran yang diedarkan, tetapi setiap elemen sharding i.e. node boleh bergantung pada maklumat orang lain.

Casper FFG pertama kali diterbitkan pada bulan Oktober 2017, sebagai sistem finansial berpaksikan bukti “PoS” yang melampaui keruntuhan bukti kerja (PoW) blok yang sedia ada. “Ia bertujuan untuk menyelesaikan” pertanyaan terbuka tentang ekonomi melalui deposit sah dan crypt – insentif ekonomi. ”

Pada akhir April, Cadangan Peningkatan Ethereum (EIP) # 1011: Hyper Casper FFG diperkenalkan, bertujuan untuk menyelesaikan isu-isu yang berkaitan dengan perlombongan crypto dengan menyediakan sistem hibrid konsensus. Menurut cadangan terkini, rangkaian ETH akan menggabungkan PoW dengan konsensus PoS, dengan matlamat akhirnya beralih kepada PoS. Menurut EIP, salah satu spesifikasi kemas kini mengurangkan ganjaran blok bagi penambang dari 3 ETH hingga 0.6 ETH.

Seperti yang dinyatakan oleh Buterin dalam mesyuarat baru-baru ini, pelancaran sharding dan Casper akan mengubah “dasarnya” rantaian itu kepada “maksimum teoritisnya.” Buterin menyarankan bahawa penjadualan semula peningkatan akan mengurangkan jumlah deposit yang diperlukan untuk mengambil bahagian dalam rangkaian dari 1,500 ETH hingga 32 ETH, yang akan mengambil bahagian dalam mengada-adakan “lebih berdaya maju.” Buterin juga mendakwa bahawa model baru itu membolehkan pemaju melancarkan Casper tanpa mengganggu rangkaian Ethereum, mendakwa Casper “lebih berasingan daripada rantai utama. ”

“Komponen Casper agak jauh berbeza dari rantaian utama. Ini bermakna ia boleh dibangunkan dengan kurang intrusif dalam beberapa cara, ia boleh dibangunkan sebagai rantai yang berasingan dan boleh mempunyai peraturan sendiri.”

Baru-baru ini, Cointelegraph melaporkan bahawa gergasi Internet Google cuba merekrut Vitalik Buterin untuk menyertai pasukan mereka, kerana Buterin dilaporkan tweet pada 20 Mei. Buterin menyiarkan dan kemudian memadamkan tweet dengan screenshot yang didakwa dari seorang perekrut Google yang bertanya apakah Google “membuat [s] rasa untuk anda sekarang atau pada masa akan datang. “Termasuk adalah tinjauan ke komuniti Twitter yang bertanya sama ada dia harus mengambil kerja.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!