Exchanger Keenam Terbesar Dunia Bithumb telah di Godam $30Million

155

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Pengodam telah mencuri kriptografi bernilai $ 30 juta dari pertukaran mata wang maya terkemuka Korea Selatan iaitu Bithumb, Blocky.my dilaporkan pada 19 Jun. Akibatnya semua deposit dan pembayaran telah digantung buat sementara waktu.

Bithump menyatakan ia akan membantu pengguna yang terjejas oleh kejadian hack itu, dan semua aset sedang dipindahkan ke dompet yang lebih selamat (cold wallet):

“[Notis untuk penggantungan semua perkhidmatan deposit dan pengeluaran]

Kami memeriksa bahawa sejumlah kriptografi bernilai kira-kira $ 30,000,000 telah dicuri. pengguna yang terjejas akibat kejadian ini akan dilindungi oleh polisi Bithumb dan semua aset sedang dipindahkankan ke Cold Wallet. ”

Bithumb memindahkan sejumlah besar Ethereum ke cold wallet ketika mereka terlihat akses yang tidak normal. Pada 16 Jun, Bithumb mengumumkan cek pelayan yang mendadak “untuk memaksimumkan tetapan keselamatan.” Penyelenggaraan itu dirancang dari 5:20 pagi KST hingga 9:00 pagi KST, tetapi melebihi masa yang dijadualkan.

Menurut pegawai pemastautin Korea dari Protokol Sentinel, sebuah projek yang pakar dalam penggodaman, penipuan, dan pengesanan penipuan, Hot wallet digodam pada malam 19 Jun dan beberapa coin telah dicuri termasuk Ripple.

Menurut CoinMarketCap, jumlah dagangan 24 jam Bithumb pada waktu akhbar adalah lebih dari $ 374 juta dan yang keenam terbesar di dunia.

Awal bulan ini, penggodam mencuri kira-kira $ 37 juta dari pertukaran mata wang Korea Crypto Coinrail. Walaupun Coinrail hanya menduduki tempat ke-99 pertukaran crypto terbesar di dunia dari segi jumlah dagangan, sesetengah pihak dalam media mendakwa hack itu bertanggungjawab untuk menembusi pasaran crypto.

“Saya berpendapat bahawa harga Bitcoin turun 11% bukan kerana pertukaran cryptocurrency kecil di Korea Selatan telah digodam. Bitcoin jatuh kerana orang yang menjual lebih banyak dari yang membeli, bukan kerana hack kecil. “

 

Join kami di telegram block untuk ketahui berita dan potensi pelaburan yang baik

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!