Exchanger Ketiga Terbesar HUOBI Membuka Pejabat London, Mulakan Perdagangan OTC untuk Q3 2018

160

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Pertukaran cryptocurrency China Huobi mengesahkan pembukaan pejabatnya di London pada 28 Jun, dengan ujian dagangan over-the-counter (OTC) ditetapkan untuk bermula pada Q3 tahun ini.

Dalam satu kenyataan akhbar bersama dengan Blocky.my, Huobi, yang mendakwa mempunyai pangkalan pengguna global “lebih daripada lima juta”, meneruskan hasratnya baru-baru ini iaitu mengembangkan empayarnya ke Eropah adalah keutamaan, London adalah pilihan yang disengajakan untuk mendasarkan operasi baru.

“London dipilih sebagai pejabat pertama di Eropah, berikutan penerajunya sebagai pusat kewangan global dan pusat perdagangan cryptocurrency terbesar di rantau itu dengan komuniti blockchain aktif dan pasaran berkembang pesat,” kata exchanger itu memuji landskap UK tempatan .

“Pertumbuhan Huobi di UK akan disokong oleh institusi kewangan dan teknologi yang berkualiti tinggi dan persekitaran pengawalseliaan cryptocurrency yang terbuka.”

Langkah ini mengikuti keputusan yang sama dari pemain industri pertukaran utama lain, yang paling menonjol di antaranya adalah Binance, operator terbesar dunia , yang berpindah ke Malta pada bulan April.

Pada masa yang sama, Blocky.my melaporkan, Huobi menetapkan pendirian di London, memberi keistimewaan lokasi di atas semua yang lain sebagai “pintu gerbang Eropah”.

“Bukan Malta, bukan Switzerland. Tapi sebenarnya London, lebih tepat lagi Britain, “kata Naib Presiden Huobi Group, Peng Hu.

Huobi merancang untuk menawarkan perdagangan OTC di seluruh pasaran Eropah. Kehadirannya yang baru di London seharusnya “memberikan akses yang lebih baik kepada pasaran kewangan Eropah dan akan membolehkan peminjam aset berasaskan UK mendapat manfaat daripada Huobi Labs dan Dana Ekosistem Huobi,” tambahnya.

Operasi itu dikawal adalah Lester Li sebagai Pengarah Bursa Eropah dan Josh Goodbody sebagai Penasihat Umum dan Ketua Pegawai Pematuhan di Huobi UK.

Pada masa yang sama, Huobi adalah bursa crypto terbesar ketiga di dunia pada sekitar $ 500 juta dalam jumlah dagangan setiap hari, menurut Coinmarketcap.

Nampaknya pandangan Huobi dan Binance jauh berbeza , Huobi lebih memandang negara-negara barat untuk meluaskan empayar nya , manakala Binance lebih memandang negara-negara dunia ketiga dalam melebarkan sayapnya.

Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang pelaburan yang berpotensi

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Disclaimer : Blocky tidak dibayar untuk mengiklankan coin ini, blocky.my hanya menyajikan info berita semasa industri crypto. Berita semasa banyak diguna pakai oleh traders bijak mencari peluang dalam percaturan pelaburan.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!