Exchanger KuCoin Membolehkan Pembelian Crypto Menggunakan Kad Kredit

332

Pertukaran kripto yang berpangkalan di Singapura KuCoin telah bekerjasama dengan syarikat pemprosesan pembayaran Israel Simplex untuk membiarkan penggunanya membeli crypto melalui kad kredit.

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Exchanger itu telah menambah perkhidmatan kepada halaman asetnya, Sekarang pengguna boleh membeli Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Bitcoin Cash ABC (BCHABC) dan Litecoin (LTC) dengan dolar dan euro. Perkhidmatan ini dilaporkan tersedia di lebih daripada 100 negara.

Sebagai nota pelepasan, Simplex – yang juga mempunyai pejabat di United Kingdom, A.S. dan Lithuania – telah menyediakan perkhidmatan pemprosesan pembayaran kepada syarikat lain, seperti Shapeshift, Yayasan Litecoin, Xapo dan Changelly.

KuCoin menutup pusingan pembiayaan Siri A bernilai $ 20 juta pada akhir November 2018. Pusingan itu diketuai oleh IDG Capital, Matrix Partners dan Neo Global Capital. Pertukaran itu melaporkan bahawa dana itu akan digunakan untuk melepaskan platform 2.0 KuCoin.

Pada awal tahun ini, pertukaran mata wang utama Malta juga menambah sokongan untuk pembelian kad kredit. Kemudian firma itu memperkenalkan pembelian kad kredit di dompet rasminya, Trust. Dalam kedua-dua kes, syarikat itu juga bekerjasama dengan Simplex untuk menyediakan pembelian kad kredit dan debit XRP, BTC, BCH, LTC dan ETH.

Pada bulan Mac, peruncit utama Amerika Syarikat, Kroger memulakan rundingan dengan pasukan Morgan Creek Digital, memandangkan penggunaan Network Lightning di kedai-kedainya.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!