Exchanger UAE dan Ripple Bergabung Kembangkan Industri Crypto

114

UAE Exchange yang berpangkalan di Emiriyah Arab Bersatu telah bekerjasama dengan Ripple untuk melancarkan pengiriman wang berasaskan blokchain ke Asia pada Q1 2019,

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Menurut laporan itu, UAE Exchange, sebahagian daripada pembayaran dan syarikat tukaran asing Finablr, adalah antara peserta utama di rantau Timur Tengah, yang melihat aliran masuk kiriman yang tinggi dari pekerja. Seperti yang dinyatakan oleh Reuters, Asia adalah salah satu daripada penerima terbesar dalam kiriman wang $ 613 bilion yang dianggarkan telah dihantar ke seluruh dunia pada tahun 2017.

Sementara penghantaran kiriman wang sebahagian besarnya dihantar melalui cawangan pertukaran asing, Ketua Pegawai Eksekutif Finablr Promoth Manghat mengatakan bahawa alternatif berasaskan blokchain memegang “janji besar untuk industri.” Bertujuan untuk membawa teknologi ke arus perdana melalui usaha sama pertukaran UAE dengan Ripple, Manghat telah berkata:

“Kami menjangka akan terus dengan Ripple pada Q1, 2019 dengan satu atau dua bank Asia. Ini adalah untuk pengiriman wang bermula dari seluruh dunia ke Asia. “

Perkongsian UAE Exchange dengan Ripple untuk pembayaran rentas sempadan bermula pada bulan Februari tahun ini, “firma pembayaran terbesar di Timur Tengah” menggunakan RippleNet. Pemberi pinjaman di rantau ini yang dilaporkan menyertai RippleNet termasuk Bank Negara Ras Al Khaimah RAKB.AD dan Kuwait Finance House.

Seperti yang dilaporkan semalam, bank pusat UAE sedang bekerjasama dengan Pihak Berkuasa Kewangan Arab Saudi (SAMA) untuk mengeluarkan cryptocurrency yang akan diterima dalam urus niaga antara bank antara kedua-dua negara.

Pada awal bulan Oktober, dikabarkan bahawa mata wang digital yang disandarkan ke mata wang fiat UAE, dirham, tidak lama lagi akan diwujudkan untuk mempunyai sistem pembayaran runcit sendiri dan dibuka untuk pengguna Dubai.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!