Excraft – Exchanger Pertukaran Crypto Pertama Mengimplikasi Sistem Meritokrasi

317

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

ExCraft, pertukaran cryptocurrency menggunakan sistem cloud yang berpangkalan di Hong Kong kini melaksanakan tadbir urus menggunakan sistem DAO (Decentralized Autonomous Organization) yang dijalankan oleh pengguna dan pelombong (miners) telah dilancarkan.

ExCraft menonjol dengan menjadi tumpuan komuniti dan pengguna yang memberi tumpuan kepada peniaga-peniaga melalui gabungan mekanisme “Bukti Keberadaan“Proof of Existence” (PoE) dan “Bukti Berganda” Proof of Stake” (PoS), yang membenarkan pengguna untuk mencipta tempat perlombongan (mining), mengundi senarai projek baru , dan juga mewujudkan komuniti pertukaran/perdagangan berdasarkan kepada sistem PoE dan PoS yang tidak berubah dan adil.

Exchange berasaskan DAO yang pertama – dengan slogan “ExCraft, Craft Your Own Exchange!”
ExCraft memperkenalkan pertukaran organisasi autonomi yang terdesentralisasi pertama yang diuruskan berdasarkan jumlah dagangan pengguna kekal atau dikumpulkan keseluruhan Bukti Sistem pengundian yang wujud. Pengguna KYC (Kenali Pelanggan) yang disahkan akan dapat mengundi untuk menyenaraikan projek baru untuk ditaja dalam exchanger tersebut berdasarkan meritokrasi. Meritokrasi ialah gabungan pilihan undi mengikut merit.

Komuniti ExCraft menghargai dan mengalu-alu kan semua input pengguna serta mereka yang paling sering berdagang.

Layari Laman Web Excraft : https://www.excraft.com/

Tadbir urus DAO akan menggabungkan ExCraft dengan Kongres dan Senat yang diperbuat daripada Master Pool dan Master Pool Grand yang mana semua undi akan diserahkan. Semua undian akan tertakluk kepada Kongres dan pengundian “smart contract” kontrak pintar Senat berdasarkan kedua-dua pengguna KYC dan sistem meritokrasi.

Ideologi yang dibawa Excraft berbeza dengan exchanger besar lain seperti Binance , Huobi serta beberapa lagi yang diketuai oleh individu-individu tertentu dan tidak boleh dipindah milik. Excraft pula membawa ideologi sesiapa diantara terbaik dalam komuniti tersebut, pasti dia dipilih untuk mengetuai

Secara tidak langsung Excraft membentuk sebuah exchanger berkerajaan sendiri, malah dengan sistem meritokrasi dapat membawa sesebuah komuniti ataupun kerajaan ke arah kemajuan pesat.

Kini Blocky.my membuka kelas pada setiap hari Jumaat malam. Hanya 10 terawal yang daftar sahaja dipilih. Jika penuh anda boleh tunggu giliran Jumaat seterusnya. Tempah nama anda di link ini.

DAFTAR NAMA ANDA DIBORANG INI : DAFTAR SEKARANG JADI YANG TERAWAL

Jika anda ingin memerlukan perkhidmatan dari Blocky.my dalam pengurusan Aset Digital. Sila PM admin di Facebook Page Blocky 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!