Facebook Bakal Implikasi Blockchain

173

"If you cannot do great things, do small things in a great way" - Napoleon Hill

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas Facebook – Mark Zuckerberg bakal menggunakan teknologi berasaskan blokchain pada data pengguna facebook.

Semasa perbincangan yang membahas topik-topik seperti masa depan teknologi dan masyarakat, Zuckerberg menyatakan bahawa dia “berfikir tentang Facebook adalah sebuah kuasa teknologi yang digunakan seluruh masyarakat.”

Zuckerberg menyebut bahawa dia sedang menimbangkan kemungkinan menggunakanblockchain di mana pengguna dapat mengawal data mereka, sambil menambah;

“Pada asasnya, anda mengambil maklumat anda, anda menyimpannya di beberapa sistem yang terdesentralisasi dan anda mempunyai pilihan untuk log masuk ke tempat-tempat tanpa melalui perantara. “

Dia menyatakan bahawa sistem yang terdesentralisasi mungkin memberi pengguna lebih banyak kawalan ke atas data mereka, tetapi juga boleh menyebabkan lebih banyak penyalahgunaan, dan apa-apa cara lain akan jauh lebih sukar daripada sistem terpusat.

Awal bulan ini, Facebook dilaporkan memperoleh Chainspace dalam pengambilalihan yang berkaitan dengan blockchain yang pertama. Permulaan itu dilaporkan bekerja pada masalah skalabiliti blockchain, terutama dengan menggunakan sharding untuk kontrak pintar. Facebook, bagaimanapun dilaporkan memperoleh permulaan blockchain untuk kemahiran atau kepakaran kakitangannya, bukannya perkhidmatan atau produk yang disediakan oleh syarikat.

Follow kami di  Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!