Facebook Bakal Lancar Crypto Stabil Melalui Aplikasi Whatsapp

91

Facebook dilaporkan membuat cryptocurrency bagi pengguna perkhidmatan mesej WhatsApp. Token itu akan digunakan untuk pemindahan wang yang dibuat dalam aplikasi, dan akan memberi tumpuan kepada pasaran pengiriman wang di India.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Facebook sedang membangunkan sebuah stabilcoin. Sumber-sumber selanjutnya menyatakan bahawa coin itu tidak akan dikeluarkan dalam masa terdekat, kerana Facebook masih mengusahakan strategi untuk aset hak asasi aset stabilcoin.

Pasaran pengiriman wang India adalah penting. Menurut data dari Bank Dunia, negara menerima hampir $ 69 bilion dolar dalam kiriman wang asing pada 2017, atau 2.8 peratus daripada KDNK negara.

WhatsApp menikmati populariti yang meluas di India, dengan lebih daripada 200 juta pengguna di negara itu. Bilangan pengguna di India luar bandar meningkat dua kali ganda tahun lalu kerana data dan kos internet di rantau itu menurun.

Pendirian Facebook pada cryptocurrency telah berubah dengan ketara sejak tahun lepas. Pada Januari 2018, rangkaian media sosial memperkenalkan larangan iklan crypto, yang dikatakan direka untuk mencegah “iklan yang mempromosikan produk dan perkhidmatan kewangan yang sering dikaitkan dengan amalan promosi yang mengelirukan atau menipu.”

Pada bulan Mei, David Marcus, ketua aplikasi pesanan Messenger Facebook, mengumumkan pembentukan sebuah pasukan penyelidikan blockchain di Facebook. Pada masa itu, Marcus juga merupakan ahli lembaga di bursa crypto yang berpangkalan di San Francisco dan Coinbase.

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!