FdeX Kini Sertai Hyperledger

136

Gudang perkhidmatan pengiriman kurier Amerika FedEx telah menyertai Hyperledger, sebuah projek sumber terbuka yang ditubuhkan untuk meningkatkan teknologi blockchain lintas negara.

"Let us sacrifice our today so that our children can have a better tomorrow" - A. P. J. Abdul Kalam

Hyperledger, yang dihoskan oleh Yayasan Linux, membolehkan organisasi untuk membina aplikasi, platform dan sistem perkakasan berasaskan blokchain berdasarkan konteks urus niaga perniagaan masing-masing.

Dalam menyertai Hyperledger, FedEx telah menjadi lebih daripada 270 ahli. Syarikat ahli lain termasuk IBM, Intel, Deutsche Boerse, dan J.P. Morgan. Kevin Humphries, Naib Presiden Kanan, IT, FedEx Services berkata teknologi blockchain mempunyai “implikasi besar” untuk rantaian bekalan, logistik dan pengangkutan.

Pada bulan Februari, FedEx menyertai Blockchain dalam Perikatan Pengangkutan (BiTA), sebuah kumpulan yang anggotanya termasuk pengendali kereta api BNSF, JD Logistics, dan pengangkutan GE. BiTA bertujuan untuk meningkatkan ketelusan dan keselamatan dalam penghantaran dengan teknologi blockchain.

Pengarah Eksekutif Hyperledger, Brian Behlendorf sebelum ini menyatakan bahawa teknologi ledger teragih (DLT) akan mengurangkan kekuatan gergasi teknologi seperti Google, Facebook, dan Amazon. Dalam siaran akhbar hari ini, beliau berkata:

“Kami mendapat daya tarikan di seluruh dunia dalam segmen pasaran dari kewangan ke penjagaan kesihatan dan kerajaan untuk logistik. Pertumbuhan dan kepelbagaian ini merupakan isyarat peningkatan pengiktirafan nilai strategik perusahaan dan komitmen terhadap penggunaan dan pembangunan kerangka sumber terbuka memacu model perniagaan alaf baru. “

FedEx telah menunjukkan pendekatan proaktif untuk mengguna pakai teknologi blockchain. Pada bulan Mei, Ketua Pegawai Eksekutif FedEx Fred Smith berkata beliau percaya bahawa blokchain adalah “sempadan seterusnya” untuk rantaian bekalan global.

Pada bulan Julai, Institut Teknologi FedEx bekerjasama dengan syarikat perkhidmatan farmasi Good Shepherd Pharmacy untuk membangunkan infrastruktur bertenaga yang baru untuk membantu pesakit kanser mendapatkan ubat.

Layari Laman Web HyperLedger : https://www.hyperledger.org/

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!