Filem Mengenai Bitcoin Akan Ke Panggung Wayang

161

"There is nothing permanent except change" - Heraclitus

Filem Terbaru Menampilkan Bitcoin Akan Ke Panggung Tak Lama Lagi

Beberapa filem yang menampilkan Bitcoin akan keluar sebelum musim panas. Watak utama dalam “Superfly”, difilemkan semula drama jenayah “Super Fly” tahun 1972, kini “menukar wang tunai kepada kripto.” Filem debut Pengarah X dijangka akan ditayangkan pada 15 Julai. Dan di Rusia, dua pelajar kolej sedang mengejar cakera keras yang menyimpan kekayaan Bitcoin, selepas menjual PC yang salah kepada kedai pajak gadai. Filem itu akan siap pada akhir bulan Mei.

Superfly – Menukar Wang Tunai Kepada Kripto

Pernahkah anda mendengar genre “Eksploitasi”, filem eksploitasi atau fiksyen? Ia dicipta oleh penulis yang teruja, untuk mengeksploitasi tema yang mungkin dianggap sebagai pantang oleh setengah orang. Bagi yang setengah lagi mungkin tidak, tetapi dalam mana-mana pun, kerja eksploitasi sering menguji had “yang ditetapkan” pada waktu masing-masing.

Seks, dadah, dan keganasan adalah sebahagian daripada “eksploitasi” yang bertujuan menarik perhatian. Ia pada dasarnya adalah fiksyen pulpa pada separuh kedua abad ke-20. Blaxploitation adalah subgenre, yang buat kali pertama meletakkan watak dan masyarakat Afrika-Amerika dalam perhatian. Drama jenayah 1972 “Super Fly” adalah contoh yang baik yang dibuat semula.

Versi 2018 mengeksploitasi tabu biasa, tetapi juga topik panas moden – wang tunai digital dan jenayah. “Superfly” adalah filem debut Pengarah X, atau Julien Christian Lutz, yang paling terkenal dengan video muzik yang dibuatnya untuk Drake, Jay-Z, dan Rihanna. Sony Pictures telah mengeluarkan treler penuh yang panjang dari filem pembuatan semula klasik Blaxploitationnya.

Aksi sekarang tidak berlaku di Harlem, tetapi di Atlanta. Pelakon Trevor Jackson memainkan watak utama, seorang peniaga dadah yang ingin berhenti dari perniagaan kotor. Pada masa yang sama, Paderi Youngblood abad ke 21 lebih suka dibayar dengan … mata wang kripto.” Saya menukar wang tunai kepada kripto, dan mentafsirkan semula hiruk-pikuk,” katanya. Kami akan melihat bagaimana “Superfly” berjaya dalam mengeksploitasi kripto, apabila filem itu melayari teater pertengahan Julai.

Mengejar 6,000 Bitcoin Dalam PC Yang Terjual Di Kedai Pajak Gadai

Projek ini telah diumumkan secara rasmi sebagai kempen pemasaran yang disesuaikan untuk menarik penonton yang celik kripto. Tiket adalah percuma untuk mereka yang ingin “bereksperimen” dengan transaksi digital. Tidak dapat mengalahkan walaupun “Telegram”, akhirnya akan mengesahkan dari segi perundangan untuk mata wang kripto, kata penganjur.

Agak Lucu Bila Menampilkan Bitcoin

Beberapa pelawak juga memaparkan Bitcoin. Dalam satu episod siri HBO di Silicon Valley, salah satu daripada watak itu mendedahkan kepada rakan sekerjanya bahawa dia melombong mata wang kripto. Gilfoyle, arkitek sistem pemula Pied Piper, telah mencipta satu amaran harga yang memainkan lagu death metal “You Suffer” oleh Napalm Death setiap kali harga Bitcoin meningkat di atas atau jatuh di bawah nilai tertentu, supaya dia dapat mengawal dari jauh pelantarnya di rumah untuk melombong hanya apabila ia sesuai. Kelakar! Bitcoin boleh menjadi sangat tidak menentu, seperti kata Gilfoyle.

Komedi bertajuk “Bitcoin” menceritakan kisah seorang bapa pinggir bandar yang, setelah kehilangan pekerjaannya, memutuskan dengan saudara kakaknya untuk menukar akaun bitcoin tanpa nama ke wang tunai yang diperlukan untuk menyokong keluarganya. Kedua saudara dari Arizona telah mendapatkan dompet Bitcoin bernilai $20 juta dan cuba menjual kripto di pasaran gelap. “Bitcoin” adalah ciri sulung pembuat filem Christian Cashmir. Ia dihasilkan oleh Lauren Cribb dan dibintangi pelawak TV Theo Von. Pengambaran itu dijangka bermula menjelang akhir April, di New Mexico. Menurut IMDb, komedi masih dalam pra-produksi.

Walaupun sesetengah hero membuat wang, ada yang kehilangannya. Sebuah filem yang mempunyai alur cerita berkisar plot yang berkaitan dengan bitcoin, sedang difilemkan di Rusia. Dua lelaki muda dari bandar Kazan sedang mengejar kekayaan kripto. Semasa cuba mengesan dan mengambil cakera keras dengan kunci kepada 6,000 bitcoin, watak-watak utama – pelajar kolej Igor dan Artur – mendapati diri mereka dalam satu siri pengembaraan komik tetapi juga situasi yang mengancam nyawa.

Budak-budak tersebut mungkin telah kehilangan wang kripto selama-lamanya, ketika mereka membuat kesilapan dengan menjual PC yang salah ke kedai pajak gadai. 6,000 Bitcoin dengan anggaran kira-kira $55 juta dolar dan 3.5 bilion rubel. Dengan wang yang besar datang masalah besar dan selalu ada seseorang yang akan berada di antara anda dan wang itu. Filem itu akan siap pada akhir bulan Mei.

Sebuah teater filem di bandar Rusia Yaroslavl kini menerima mata wang kripto. Kelab pawagam “Neft” kini menjual tiket untuk Bitcoin, Bitcoin Gold dan Zclassic. “Bawa dompet kripto anda,” pengasasnya memberitahu tetamu mereka dan berterima kasih kepada perkongsian dengan Institut Blockchain tempatan. Mereka terpaksa menyelesaikan masalah kecil untuk memanfaatkan pembayaran digital – mata wang kripto masih belum sah di Rusia.

 

 

[ sumber: Bitcoin News, tarikh 11 Mei, ditulis oleh Lubomir Tassev ]

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!