Firma Kewangan Perlu Mengganti Infrastruktur IT untuk Mengadopsi Blockchain dan Crypto agar tidak Ketinggalan

166

Pakar-pakar industri mengatakan bahawa institusi kewangan perlu menggantikan infrastruktur IT dalaman yang sedia ada untuk menerima pakai sokong blockchain dan digital.

"Independence is happiness" - Susan B. Anthony

Menyampaikan ucapan di persidangan ScotChain18 di Edinburgh yang dikhaskan untuk menghalang kesan teknologi terhadap perdagangan, Jeremy Drain dari syarikat perisian yang berfokus pada cryptocurrency Libra dilaporkan menyatakan bahawa “terdapat anggapan oleh sesetengah syarikat bahawa infrastruktur mereka sekarang akan menerima crypto dan blockchain.” bahawa data firma itu terlalu berbeza, jadi sistem mereka tidak dapat bekerja dengan blockchain dan crypto.

Peserta lain seperti Penasihat Risiko Deloitte untuk Fintech dan RegTech Kent McKenzie dan Apolline Blandin dari Pusat Cambridge untuk Kewangan Alternatif, menangani cabaran-cabaran peraturan yang dihadapi blokchain untuk pemerintah dan keperluan untuk penyeragaman dalam industri. Ketua Pegawai Eksekutif pembekal smart contract Monax, Casey Kuhlman berkata:

“Ini adalah perisian yang tidak matang dan cadangan nilai tidak jelas kerana teknologi yang berbeza terlibat dalam setiap penyelesaian cryptocurrency.”

Ketua Pegawai Eksekutif MBN Solutions, Michael Young berkata, sejak syarikat “banyak” menyiasat blokchain dan penyesuaiannya kepada strategi perniagaan mereka, ia akan memberi impak keupayaan prasarana IT tradisional untuk menyokong “pesanan baru.” Young menyimpulkan:

“Tanpa pengecualian, kisah kejayaan itu seolah-olah mempunyai satu ciri yang sama: mereka memerlukan infrastruktur yang tepat untuk memastikan transmisi dan pemprosesan data yang cepat, lancar, dan selamat di blokchain. Walaupun ini bukan masalah untuk banyak usaha permulaan di ruang blockchain, ini mungkin bermaksud untuk memikirkan semula sepenuhnya syarikat korporat besar yang ingin mengikuti dengan teknologi asas ini. “

Pada akhir Oktober, syarikat peralatan dan perkhidmatan IT Jepun, Fujitsu mengumumkan rancangannya untuk membina platform penyelesaian antara bank berasaskan blokchain sebagai sebahagian daripada projek bersama dengan sembilan bank tempatan. Projek ini bertujuan untuk “mengesahkan daya maju teknologi blockchain” dan akan menggunakan “mata wang digital” yang tidak dinamakan untuk membuat penyelesaian.

Bursa Moscow (MOEX) mendedahkan pada Jun bahawa ia menyediakan infrastruktur yang akan membolehkan syarikat-syarikat menjalankan Tawaran Syiling Permulaan (ICOs), dan menjangka akan melancarkan tahun ini. Ketua Pegawai Eksekutif MOEX Alexander Afanasiev, pertukaran itu tidak akan menyenaraikan token, tetapi memberikan maklumat tentang tanggungjawab penerbit token, serta kontrak niaga hadapan untuk ICO yang disediakan terdapat permintaan yang mencukupi dari para pelabur.

 

Follow kami di Facebook. Facebook.com/blockymy.news. Untuk pertanyaan lanjut dan stay connected dengan kami,Join telegram blocky untuk pertanyaan lebih lanjut tentang revolusi duit masa depan ini.

Official Blocky Telegram Group
t.me/blockytrading

Leave A Reply

Your email address will not be published.

error: Content is protected !!